• Shakata
    Én nem vagyok sem mérnök, sem piramis-szakértő, de van egy pár dolog, ami mellett finoman elsiklott a figyelem.

Még a beszélgetés elején szóba kerültek a Dogonok és Sirius-B. Az elírástól és a rossz dátumtól függetlenül, nem érkezett magyarázat, hogyan tudhatott egy bennszülött törzs több száz évvel a fejlett távcsövek előtt egy kettőscsillagról, ami szabad szemmel észlelhetetlen?

Ha jól emlékszem, Platón leírása szerint titkos kamrák vannak a Gizai-fennsík alatt, ahol atlantiszi emlékek maradtak meg viszonylag épségben. Ultrahangos az ultrahangos vizsgálat komplett üregrendszert mutatott ki a felszíntől nem túl mélyen, a piramisok közelében látható(!) itt-ott a talaj megsüllyedése. Érdekes módon feltárási engedélyt mégsem ad az egyiptomi kormány.

Másik: most olvastam az indexen, hogy rengeteg víz van a Holdon, és ez alapjaiban rengeti meg a kialakulásáról szóló felvetéseket. van olyan vélemény, hogy elképzelhető, hogy régen közös légköre volt a Földdel, hiszen sokkal közelebb keringett, mint most. Egy ilyen helyzet, illetve egy ilyen helyzet radikális és hirtelen megváltozása nagyon sok kulturális dolgot magyarázhatna. Pl.: Menny, világméretű özönvíz, régi civilizációk, kataklizmák nyomai a kultúrában és félelem a világvégétől, stb...

Ezeket nem mint bizonyító erejű tényeket mondom, csak roppant elgondolkoztatóak. Nem mindig a legkézenfekvőbb magyarázat ám az igaz... néha az egészen lehetetlen dolgok. Nyitottnak kell maradni. :)