• astrobal
    #7
    Na hát ezen az első öt hsz-en jót röhögtem, ennyi gyökér troll már régen gyűlt össze egy rakáson, grats! :D
    Az állvány nem rezonál, mert a tükröt már előre felcsapja a gép, exponálás előtt.

    A Hasselblad egy speciális márka, már évek óta olyan gépeket készítenek, amik MP-ben a többszörösét tudják a csúcskategóriás tükörreflexeseknek: ezek elsősorban műtermi gépek. Nem véletlenül kerül 10 millió forintba egy ilyen masina. Szóval szó sincs a megapixelhajkurászásról, nem marketing okokból 4*50MP-es, és ezt a technikát a büdös életben nem fogod telefonokban, kompaktokban, vagy akár csak félprofi tükörreflexesekben látni.

    A True Focus viszont mindig ugyanott tartja a fókusztávolságot, tehát ha előre hátra oldalra lépsz, akkor is mindig ugyanaz a terület lesz a éles a fotózott tárgyon. A sima folyamatos autófókusz meg mindig elmászik, nincs rögzítve egy adott ponthoz. Persze ezt ügyes és gyakorlott fotósok már ki tudják küszöbölni, mindössze egy dologgal kevesebb amire oda kell figyelni.

    Sir Quno: te meg megkapod az ultimate troll május 26-i díját. Bár az aláírásodból ez akár egész hátralévő életedre is igaz lehetne, azért idéznék neked egy rövid, ám de velős igazságot: GET A LIFE!