• Balumann
    #213
    Persze ez nyilvánvaló, a tudomány azért nem fedezi fel ezeket az állítólag létező jelenségeket, mert még nem tudja mérni XD Az ember képes racionálisan megjósolni rengeteg dolgot, nem kell a jövőbe látni hozzá. Gyanítom nem te irányítod a jövőbe látást, nem tudod megmondani pontosan az idejét, és azt sem, hogy biztosan meg fog történni. Vagy csak dejavu érzések? Mesélj egy kicsit részletesebben, milyen érzékeléseid voltak, amik alapján számodra a abszurd az a gondolat, hogy nem lehet jövőbe látni? :D

    A tudomány lehet, hogy nem tudja még úgy mérni (mondjuk nem tudom az MRI -vel mit akarsz mérni, az agytevékenységet EEG -vel mérik, de mindegy, örülök hogy utána olvastál...), az elsődleges feladat olyan bizonyítékot találni a jövőbe látásra, ami nem magyarázható meg logikusan más módon. Egyelőre még ezt sem sikerült, pedig elég sok hozzád hasonló elfogult ember próbálkozik ezt megtenni.

    "Legalább annyira az, mint neked lenne arról vitázni, hogy sós ízű e a só, vagy egyáltalán van-e olyan, hogy sós íz. Megtapasztaltad, "tudod". Ennyi. Képzeld, van olyan ember, aki nem érzi az ízeket, neki nem egyértelmű....ugye érted a párhuzamokat?"

    Az íz érzékelés NEM hit kérdése, az egy kémiai folyamat, ami segít kialakítani egy körülbelüli képet arról, hogy mit eszünk/iszunk meg, elég jelentős evolúciós előny. Aki vitatkozni kezd arról, hogy nem létezik, mert nem érzi, az az ő baja, ugyanúgy aki arról vitázik, hogy létezik jövőbe látás. Mondjuk én nem hallottam még olyanról, hogy valaki soha nem érzett volna ízeket, csak betegség után, a színvakság jobb példa, én ott sem hallottam még, hogy megkérdőjelezték volna színek létezését.