• Caro
    #255
    Ez nem feltétlenül igaz. A nagyobb népsűrűség pont hogy elősegíti pl. a járványok terjedését.
    Abban pedig sosem hittem, sőt az ellenkezőjében hiszek, hogy elbutított droidokra van szükség. Érteles munkaerő kell, normális tudással, aki pontosan tudja, hogy milyen változtatás milyen következményekkel jár, ismeri a mögöttes folyamatokat.
    Nemrégen a kezeim közé került egy ilyen. Fizika műszakiknak a címe. Kinyitottam egy random helyen az első kötetet. Tudod mit találtam?
    A relativisztikus hidrodinamika egyenletei.
    Hogy mivan? Ekkor ez volt a szint? Azt azért kétlem, de az, hogy egy elsősorban mérnököknek címzett fizikakönyvben ilyen egyáltalán szerepel, azért mutatja hogy nem az volt, mint manapság.
    A manufakturális termelésnél igaz, hogy több emberi erőforrást igényel egy darab elkészítése, de az úgyis van. Lásd korábbi állításom a munkanélküliségről.
    Nem épp arról beszélünk, hogy érdemes lenne leállni a mennyiségi termelésről és (újra) inkább minőséget kellene gyártani?
    Ha persze nem történik paradigmaváltás máshol is, akkor nem lesz versenyképes, de ha nem történik paradigmaváltás, akkor Húsvét-szigeteki sztori lesz a vége. Valószínűleg nem a fa hiánya fogja okozni a hanyatlást, de előbb-utóbb belefutunk valamilyen természeti korlátba. Víz, élelem, olaj? Hogy melyik, azt még nem lehet tudni.
    Ez viszont indok arra, hogy úgy éljünk mint az állatok. Éppen ezért érdemesebb vidékre költözni, sokkal nagyobb esélye van az embernek legalább magát ellátni egy válság idején, mint városban.
    A városiak akkor döbbennek majd rá, hogy mennyire téves úton jártak.