• lapaleves
    #230
    nézd ha másodszorra sem sikerült felfogni mi a különbség átlagos meg személyes lábnyomok között, akkor nincs miről beszélnünk.

    ugyanúgy azt sem olvastad sehol, hogy hasonlítgatni akarom a kettőt. leírtam, hogy mindenkinek magának kell elszámolnia a saját szennyezésével, nem másokhoz hasonlítgatni. te hasonlítgatsz folyton ezekkel az áltagokkal, de értelme számomra nincs.

    leszarom az egglomerációt is, leszarom a panelt is. számomra csak a saját életem, a saját családom létezik, én ennek a zöldségéért vagyok felelős. van pont elég bűnöm, sehol nem írtam hogy én jobb meg szebb vagyok, mint átlagos panel vagy agglomerációs ember.

    az autókat is leszarom, ha hetente kétszer megyünk vele már sokat mondtam. és nem olyankor, mikor összegyűlik párezer tankolni. de volt már, hogy napi 150 km-t mentem autóval munkahelyre. több, mint egy évig. ettől te zöldebb lettél?

    a viacolort is leszarom. de ha érdekel részemről a természetes kockakövet részesítem előnyben. magam raktam le kézzel, homokkal van kötve. viszont messziről hozattam haza a követ, remélem ettől is csökkent az átlagos komfortérzeted.

    a távhőt is leszarom. de ha érdekel még a legolcsóbb gázkazánommal is valahogy mindig kevesebb az éves fűtésem, mint amiket paneles ismerősöktől hallok. de még így is marha sok a fűtés, jó lenne tényleg fatüzelésre váltani. és akkor lehet, hogy lopott fát fognak nekem eladni, amiket nem ültetnek újra. remélem ettől neked már mínuszos lesz az ökológiai lábnyomod.

    remélem harmadszorra csak sikerült megérteni, hogy én miről beszélek, és hogy az átlagoknak nincs köze a személyes felelősséghez.