• MacropusRufus
    #7
    számomra ott bukik meg a dolog, hogy honnan veszik azt, hogy mennyi anyagnak/energiának kellene lennie... Lemérték? Kiszámolták? Miből, hogyan? Mi volt a kiindulási állapot? Ott mennyi energia volt stb... Tehát ezek csak fikciók, ebből következik, hogy a ráépéített elméletek ugyan logikusak és érthetők, csak hát egy fikcióra építenek, szinte biztos, hogy sok köze nincs a tényleges eseményekhez. sztem.

    A fenit kép meg hülyeség, mint minden olyan törekvés, hogy a térgörbületet ábrázolja... Mert a terünk amit érzékelünk az 3D és nem egy 2D sík valami.
    3D-ben meg minden megváltozik. Pl. előszeretettel kihagyják a rajzokból, hogy pl. a bolygó nem a téren helyetzkedik el hanem benne, ergo: az egész testet átjárja a tér teljesen másképpen néz ki a 3D görbűlt tér mint a 2Ds tér amit egy 3D test görbít. További kérdés: egy bolygó felszinén vagy a magjában erősebb a gravitáció, mert amennyiben a magjában akkor a tér igencsak érdekesen nézhet ki arrafele, gy.k. egyre "sűrűbb lesz vagy hogy mondjam hiszen a gravitáció egyre jobban húzza magához. Továbbá forgó/keringő égitestek gravitációs mezeje kissé megtekeri a teret elvileg. Ui. gyakorlatilag ez elöbb vagy utóbb a tér szakadásához vezet, ha csak nem tud a tér a végtelenségig tekeredni mind ezt komolyabb látható eredmény nélkűl. (amit látunk az az, hogy a csillagok pl. a Nap mellett nem ott vannak ahhol mi érzékeljük). Nem vagyok csillagász, de ez a tér görbületes ökörség ami a fenti ábrán van nagyon mókás. Akinek van affinitása és kedve az modelleze le, én megtettem.
    a) a tér végtelenségig tekeredig az égitest köré
    b) elszakad <-- ez ugye marhaság, mert akkor ott mi lesz?

    amennyiben viszont tekeredik, úgy ennek megfelelően erősen tórzúlna a látó tárgyak alakja ui. a fény meg a megtekeredett téren jönn keresztűl. Ha ez működik akkor meg könnyen lehet, hogy a Nap mellett nincs is csillag, hanem mögöttünk van, csak hát a csavarodott tér. Sőt tovább megyek: ha csak a Nap korát nézem, akkor olyan csomó lehet a körülötte lévő téren, hogy mire a fény kijutt belőle addíg lehet több évet keringett ott, tehát eléggé érdekes információt hordozhat.

    Van még egy megoldás ami sztem értelmetlen válasznak: a nagytömegű testek nem tudják megtekerni a teret. De akkor, hogyan lehetséges, hogy csak meggörbítik?

    És jó lenne ha valaki 1x ábrázolná a 3D görbűlt teret pl. a Nap körűl... érdekesen nézne ki :) Hiszen 360fokban minden irányból a Nap felé hajolna. Ilyen rajt van valahol?