banner
  • PiszkosFred
    Pont a grafikaval van a legkisebb gond, az teljesen oke. A karakterek jok, a cinematic nagyon jo, a hangokkal sincs gond, a helyszinek pedig, szinte mindegyike screenshotokert kialt. Aztan bezarod a photo modeot es jatszanal, na akkor jon valami furcsa katyvaszba oltott uresseg. Olyan, mint az Outlaws, az egyik szemed sir, a masik meg nevet.

Nem akartam ebbe belemenni, de - csak egy komment erejeig - legyen: en aztan pont telibesz*rom, hogy ki kivel es mit csinal, lelke rajta, tegyen ugy ahogy neki jo. Beszeltem mar lelket a "szikla szelen" ugrasra keszen allo ismerosombe es kuldtem el a f.szba a massagat fegyverkent hasznalo idiota cimborat is. A vilag ilyen, mindig is ilyen volt, csak most mar nem lincselnek meg es nem vegeznek rajtad lobotomiat, igy hamarabb elobujik az a bizonyos szog a zsakbol.

DE! A Dragon Age kitalalt/fantasy vilagaban semmi helye annak az 5-10 perces opcionalis hulyesegnek, azon belul is a nonbinaris eszmecserenek. Pont. Az a kifejezes, az nem resze a DA vilaganak. Ahogy nem beszelnek a szereplok a chips adorol, az aktualis Olimpiarol, a Netflix elofizetes szamairol, es nem hiszem, hogy Solas barmikor is szajara venne mondjuk a Premier League idei szezonjaban magabol bohocot csinalo ManUnitedet. Ezek a kifejezesek a jatektol idegen dolgok.

A Dragon Age karakterei legyenek akar heterok, akar melegek, akar bik, azzal nincs gond, sot, manapsag ez mar termeszetes, meg akkor is, ha az adott karakter az azonos nemu jatekos dontesetol FUGGETLENUL kezd ki vele. Van ilyen az eletben is, hogy rossz kapura celoz az ember. Szolsz, hogy bocs, de masik ajton kopogtass es kesz is. De ne kezdjen el par eve letrejott kifejezesrol papolni nekem INGAME egy fantasy jatekban annak egy karaktere. Egyszeruen nem ott van annak a helye. Beszeljen rola a keszito, az iro, a producer, a director, egy blogposzt, barmi, de ne a karakter egy Dragon Age vilagaban.

Ostosag emiatt 0-1 pontokat osztogatni, de manapsag a vilag ilyen, mindenki hisztikezik es tuntikezik, a batrabbja kiall az utcara, a kis fotelrambok meg otthonrol nyomjak a gombot. Talan egy Sliders (vagy Star Trek?) reszben volt anno egy olyan vilag, hogy barkit lepontozhattal ha csak egy apro rosszat csinalt es egybol mentel a koterbe/kivegzoosztag ele, ez van most a gamingben is. De, kivetelesen megertem, hogy valaki ezen megutkozott, mert ez most tenyleg szuksegtelen "plusz" volt a jatekban. Szamomra is, mindenkeppen.