Még ha az egeres irányításnál ha ráklikkelek valamire akkor odamenne és csinálná, de nem, fél méterre állok az ellenféltől vagy a lootolható zsáktól, és csak kapálózik a levegőben, így állandóan oda kell navigálnom mindenhova a karaktert a WASD-vel, aminek megnyomására meg persze azonnal teljes gőzzel kezd el szaladni még pöcögtetésre is. Egyedül a taktikai nézetben lehet klikkeléssel irányítani a karaktert.
Az előbb nyomtam kontollerrel, na így sima 3th nézetű akciójáték lesz az irányítás, de legalább én szabályozom a karakterem sebességét, illetve az analóggal az irányítása is egyszerűbb illetve a kamera forgatása (nem kell ugye + gombot lenyomni hozzá, mint az egeresen). A karakterek közötti váltás és a menü, skillek használata is egyszerűbb ... azaz legalábbis át van szabva rendesen.
Jó lenne az egeres irányítás, ha mondjuk külön gomb lenne a futásra, mint más játékokban (shift?), a karakter reagálna a klikkelésre és nem kéne állandóan utánamenni ... ha ezek jók lennének, akkor még az egérgombnyomásos kamera mozgatás sem zavarna, hiszen az alap. Így meg harc közben három újjal mozgassam a karaktert, mert az egérre nem reagál, miközben nyomkodjam a skilleket is (amint nem fogok egérrel).
Persze a taktikai nézetben ez ok, de a normál h'ns nézet így nekem nem ok. ehhez képest a kontrolleres jobban kézre esik, egy új kell a kari teljes körű irányításához, egy a kamerához, miközben a többivel lehet minden skillet és egyebet nyomogatni.
De persze biztos van akinek ez jó így ahogy van, nekem nem ... nekem van X360 kontrollerem :)