nem ilyen vészes a helyzet, inkább csak egy picit.. átgondolatlan néhol, mintha először csinálnának ilyesmit (csőből open world)
a prológus területen totál ez van amit leírtam, szerintem az időm felét fölösleges hegymászással töltöttem ott, és még csak egy virágot sem találtam közben
később azért javul, de ígyis egy csomó olyan rész van, hogy megmászod, örülsz, aztán vakarod a fejed, mert megint semmi nincs ott, pedig a pontenciál meglett volna, hogy mindenféle secreteket pakoljanak ilyen eldugott helyekre - eddig az első nagy terület után úgy látom, nem csináltak semmi ilyesmit
ehhez mondjuk hozzájön a -szerintem- használhatatlan minimap / map kombó, a mininap ugye csak egy sima radar, a nagy térkép pedig nem fektet le határokat, ami pedig arra ösztönözne, hogy felfedezz mindenfelé - kár, hogy nincs értelme
pedig vannak ilyen térképen összegyűjtős mini gamek, de nem eldugott helyeken, magas hegyek tetején, stb., hanem csak úgy szétdobálva a "normál" térkép részen
ettől függetlenül nagyon fasza az open world jelleg, igazából az egyetlen dolog, amivel úgy igazán kiemelkedik szerintem a játék, a többi része elég mediocore
tldr tulajdonképpen amit nem jelöl valamilyen ikonnal a térkép, oda fölösleges elmenni, az ikonok közti rohangálást meg nehéz felfedezésként megélni