• NEXUS6
    #32
    Ahogy itt lehangzott a gravitációt sem tudja a tudomány beilleszteni a többi kvantummechanikailag jól leírt erő közé!
    Akkor mit állít Hawking? Egy ismeretlen, a természet minden részét átjáró isten helyett, egy ismeretlen a természet minden részét átjáró erő alkotta világegyetemet. Hmmm.

    Amúgy szerintem a tudományban elég alacsony szinten van meg jelenleg a komplex dinamikus rendszerek változására vonatkozó szabályok ismerete.
    Pl ennek jó példája az evolúció. OK Darwin leírta, hogy nagyjából hogy működik, de hogy gyakorlatilag ez kb hogy mehet, arról még mindig nincs csak halvány elképzelésünk. És bejönnek olyan dolgok, amikor egymással szoros genetikai kapcsolatban nem levő fajoknál, egyszercsak kialakulnak hasonló tulajdonságok, amelyek rögtön rendszer szerűen is működnek. Lásd pl hal, vizi hüllők/emlősök. Azt látjuk, hogy a kialakulásukhoz nagyon rövid idő kellett, aztán évmilliókig az adott faj fennmarad.

    De vannak más olan jelenségek, amelyek egy morfogenetikus mezőre utalnak, vagy valami más dologra, ami azt jelentheti, hogy pusztán attól hogy van 2 nagyon bonyolult rendszered egymás mellett, egymásnak mintázatokat, rendszereket, intelligenciát képesek átadni.
    Ezek a jelenségek, még nem bizonyítottak, csak mondhatni anomália szerűen leírtak, mert a jelenlegi elméletekből nem következnek, mondhatni eretnek dolgok. ettől függetlenül léteznek.

    Csak azt mondom ezzel, hogy lehet, sőt valószínű hogy van nagyon bonyolult dolgokra tudományos magyarázat, akár a lélekre is, de az amit Hawking állít, vagy tud erről egyelőre édeskevés.