• NEXUS6
    #1237
    "Mit is tagadok le? Nem én problémázok a hipnózis hitelességén, hanem a gyakorló pszichológusok és agykutatók."
    Melyik agykutató, vagy pszichológus? Mert másoknak meg nincs vele gondjuk, olyan értelemben, hogy elfogadják annak, olyan jelenségnek, amilyen. Hivatalos mindenki által elfogadott magyarázat persze nincs rá.

    "Balumann leírta, hogy a legújabb agykutatások kezdenek fényt deríteni arra, hogy konkrétan hogyan tárolódnak az emlékek. Erre válaszolod azt, hogy:
    "Csak azt akarom mondani, hogy lehet, hogy tök máshogy működik az egész agy."
    Mármint tök máshogy működik az agy, mint ahogy az az agykutatásokból kiderül, kézzelfogható módon? És azt így hogy?"
    Ha konkrétan tudnánk, hogy hogyan és mi tárolódik az agyban, akkor már lenne gondolatolvasó gép. Nem gondolod? Én nem tudok róla, hogy lenne ilyen, homályosíts föl kérlek.
    Az, hogy stimulálják az agy területeit és arra valami előjön az meg marha régóta ismert jelenség. Ez kb olyan, mintha a rádiót buzerálod és elkezd gerjedni, hogy az előbbi hasonlatomnál maradjak.

    "A szellemi világról meg annyit, hogy asszem itt SG-n is volt róla cikk, hogy a természetfelettiben való hitre való hajlam az egy öröklődő tulajdonság. Ezt szépen alá is támasztja, hogy a családodban ez egy elterjedt dolog. Persze tanult viselkedés részben, de a hajlam is nagyon fontos."
    Teljesen jogos, csak ezzel kapcsolatban kb azt tudom mondani, hogy a jóképűség (amivel természetesen szintén rendelkezem:) szintén genetikailag öröklődő dolog, azt azonban, hogy szépségnek, mint elvont esztétikai tulajdonságnak mi a helye, szerepe a társadalom értékrendjében azt ez a dolog csak mérsékelten befolyásolja, meg azt is, hogy ezt mennyire tudom, vagy akarom kihasználni.
    És még ott van egy csomó dolog, ami genetikailag öröklődik, pl a politikusi rátermettség ugye lásd pl a Bush családot, de aztán, hogy mi jön ki belőle az nagyban függ a környezettől, ahogy írtad is.
    Összességében tehát minimális a jelentősége.