• NEXUS6
    #1232
    Hipnózisban egyetértünk, bár én a jelzőket kicserélném.
    A jelenséget nem lehet vitatni, az értelmezést igen. Az a baj, hogy itt a nagymaterialistáskodásotok közepette egy csomó jelenséget is megpróbáltok letagadni, ami nem illik a szép kerek világnézetetekbe. Ez lenne a nyitott tudományos gondolkodás?
    Hmmm

    A rádiós példámmal kapcsolatban, meg nem tudom eldönteni, hogy most nincs humorérzéked, vagy csak simán bunkó vagy, vagy csak nem esett le, hogy mit akarok írni?

    A szellemi világra meg nem csak az van ráhangolva, aki nem tud a fizikaival mit kezdeni. Én is mérnök végzettségű vagyok, a legtöbb haverom, tesóim is műszakiak, és mindegyik ugyan így "be van kattanva", mint én. Az egy sztereotípia, hogy vannak az okos racionális tudósok, mérnökök, vannak a rendes hétköznapi munkásemberek, meg vannak akkor a müvészkék, meg vallásos elborult agyúak, és kb ennyi és pontosan ebben a sorrendben értékrend szerint.

    A társadalom, az emberek azért ennél bonyolultabbak. Én például imádok olyan emberekkel beszélgetni, akiknek látszólag halvány lila fingjuk nem lehet az adott témáról, és néha még is olyanokat mondanak, adott területről, hogy ugyan még csak a saját világképükkel sincs összhangban, de olyan, hogy egy doktoriban sem olvasni olyanokat, gyöngy a sárban.

    Mit gondolsz veled miért állok szóba?