• NEXUS6
    #1220
    "Mi ezeket könnyen fel tudjuk dolgozni, ellenben számolni, eltárolni dolgokat közel sem tudunk olyan hatékonysággal, nem tudunk pixelre pontosan emlékképeket előhívni és stb.. (bár agykontrollal lehet fejleszteni, de az sem lesz tökéletes). Ez a struktúra a szépen kifejlődik, részben genetikai utasítások, részben pedig a közben beérkező ingerek alapján. Egy éppen született kisbaba például még csak nem is lát, mert nem fejlődött ki eléggé az a "struktúra"."

    Igen ahogy céloztál is rá, a tudatos énünk nem, de a tudatalattink gyak minden infóval rendelkezik. Gyakorlatilag az mondható, hogy mint a Mátrix-ban, mire eljutunk az Architekt-hez addigra már csak 1-2 morális kérdés marad. 15 éves korára azért az embernek még azon sem kell gondolkodnia, hogy átmenjen-e a piroson, vagy ne. Aztzán ugye kis tréninggel, hipnózissal szinte minden infó előhozható. Akár előző, vagy következő életedből is.
    Na jó ez kicsit kemény volt. Mondjuk igaz.

    "Nah itt elég rendesen leírtad magadat! Egyrészt, az emberré válás folyamatában az agy térfogata nőtt, és ez világosan látható a megtalált fosszíliákban is. Az agytérfogat növekedésével a homlok alakja is folyamatosan változott. A leleteknél, ahogyan várható a megfelelő embertípusoknál, találtunk tárgyakat, amikből nagy valószínűséggel lehet következtetni, hogy az már vallási érték volt. A beszédet nem tudjuk pontosan, hogy mikor alakult ki, ez igaz, de már a majmok is tudnak jelekkel kommunikálni (sőt, melyik állatok nem), ez az agy fejlődésével valószínűleg egyre fokozatosabb volt, párhuzamosan fejlődött az eszközhasználattal."
    Mi a faxért kell így személyeskedve minősíteni!? Na mindegy szkippelem, megszoktam.
    Az vili, hogy az agy térfogata nőt, de a strúktúrájáról meg nem sokat tudunk. Pl. barázdáltabb volt régebben, vagy nem? Aztán a Neandervölgyinek meg még nagyobb is volt az átlagos agytérfogata, mint a modern embernek. És a hivatalos leletek alapján még sem járt a Holdon, mi meg igen. A tudományos városi legendák szerint mamutra vadászott, ami szerintem enyhén folklorisztikus túlzás. Inkább csak felhasználta az elhullott mamutok alkatrészeit, bár ezzel a dehonesztáló nézetemmel valszeg kisebbségben vagyok.
    Mert ugye úgy oktatjuk a gyerkőcöknek, hogy levadásztuk az összes mamutot, és ha az ősrobbanásért nem is de talán még a jégkorszak végéért is mi vagyunk a felelősek.