• Andr0
    #17
    egy Google szerveren nagyobb biztonságban van az irat mint otthon nálad... gondolod erre nem gondoltak? 24 órás emberi felügyelet van az adatforgalmon +jóval erősebb tűzfal mint a tiéd, titkosításról nem is beszélve

    (megj.: már egy ideje lehet kapni titkosított formában tároló vinyókat is átlagfelhasználóknak, de az közelébe sem ér egy olyan erőgépnek, mint az ilyen felhő szerver)

    Nem tudom ismered-e a LastPass oldalt, ahol így felhőben tárolod a jelszavaidat. Olyan beton kódolásban tárolják +24 felügyelettel, nemrég volt egy adatlopási kísérlet kb 2mp alatt leállítottak minden adatforgalmat és pár óra múlva új biztonsági protokollokkal újraindították a szolgáltatást, mindezt kb 10 percenkénti tájékoztatás mellett.

    Másrészt jogvédők? elmondom hogy a Wikileaks is felhőben tárolja az összes "lopott" államtitkot. Közelébe se engedték az amerikai hatóságokat.

    És ha valami gáz van.. netán eljárás indul a cég ellen... soha az életben nem fogja kiadni a Google a dokumentumokat, ha olyan országban van a szerver (márpedig nem hülyék, olyan országban lesz) ahol ilyenek az adatbiztonsági törvények.

    Internet probléma? Ne Magyarországra gondolj... Kb rajtunk meg a 3. világbeli országokon kívül, egyrészt már mindenhol van wifi másrészt pedig titkosított a kapcsolat, harmadrészt, ha csak 5 percre "kihagyna a net" kitörne a 3. világháború.

    Egy szó mint száz, egy felhőben biztonságosabb, kényelmesebb és olcsóbb tárolni adatot. (amúgy a havidíj 28$)