• NEXUS6
    #37
    Valahol ott látom a problémát, de persze nem én, hanem főleg szakértők, hogy a NASA túlságosan átpolitizált, ami azért a cikkeidből is rendesen kiderül. Mondhatni az új elnökök első dolga, hogy vagy leváltsák a NASA vezetőit, vagy megszorongassák a tökét, vagy csak segget csináljanak a szájából, amikor új programot adnak a cégnek.

    Aztán azért a nagy mamutcégek ceruzája is úgy tűnik, hogy elég vastagon fog, akik bedolgoznak a NASA-nak. De ugye ők meg nem véletlenül kapják a megrendeléseket. Szinte valami hatalmas pénzmosóként működik.

    Nagy nemzeti büszkeség, hogy minden államban legyen valami létesítmény, csak ahhoz, hogy ennek a jelenlegi költségvetésből így értelme legyen, vagy meg kéne szüntetni egy csomót, centralizálni, a források hatékonyabb felhasználása érdekében, vagy épp ellenkezőleg, többszörösére duzzasztani a költségvetést, hogy valódi űripar alakulhasson ki.

    Ha másik oldalról nézzük nem az a baj, hogy nincs egy nagy közös cél. Dehogy nincs, még túl sok is!
    Ahogy a vicc mondja, amikor megkérdezték id Bush szóvivőjét, hogy soxor olyan határozatlannak tűnik az elnök, mintha nem lenne az adott témába határozott egyértelmű véleménye.
    A szóvivő viszont felvilágosította az újságírót, hogy ez nem igaz! Oly annyira nem, hogy Bush elnöknek adott témárol nem csak egy, de akár több határozott véleménye is van!