• Komolytalan
    #42
    Tabletre fejlesztek éppen, de azért az meredek hogy nagyon jól használható lenne. Maradjunk annyiban, hogy ha nagyon-nagyon fontos, hogy nagyon egyszerű dolgokat - pl email nézegetés, 3 mondatos válaszok - meg tudj csinálni akkor is amikor nincs gép arra jó. De egyébként k.rva kényelmetlen, körülményes a kifejezetten rá fejlesztett alkalmazásokon kívül kb mindenre. Bővebben:
    1. Ha egy weboldalnak nincs kifejezetten tabra optimalizált változata - vagy natív tab alkalmazás változata - akkor még a böngészés is kínszenvedés rajta. Sajna egy egérmutató 72 dpin meg egy ujj 160 dpin közel sem ugyanazt a pontosságot tudja, és a weboldalak az elsőre vannak optimalizálva. Most a mikrokapcsoló 100%-os működéséről meg a tapi esetlegességéről, a virtuális billentyűzetes bohóckodásról nem is beszélek.
    2. E-book olvasónak rossz, mivel egyrészt nehéz, másrészt csak árnyékban használható. Samsung Galaxy Tabot hordok haza a cégtől, mutattam az asszonynak hogy vannak rajta e-bookok, kipróbálta, 2 perc múlva visszaadta, hogy ez gagyi - ki vesz ilyen szart. Vettem egy Kindlet magamnak komoly 32eFt-ért, 2 perc után azt mondta hogy jópofa, éjfélig fennmaradt olvasni, és minden reggel elkunyizza - venni kell egy másikat, mert ez így nem állapot:-) Ja, és egy tablethez képest pihekönnyű, befér(ne) az öltöny belső zsebébe, hetente 1x bőven elég tölteni, stb.
    3. Film nézés: szerintem elég sokat elmond a többi területről, hogy még talán erre a legjobb. Sajna az, hogy szinte folyamatosan töltőn kell lennie mint egy laptopnak elég sokat levon a mobilitásából.

    Szóval alapvetően nem az velük a baj, hogy drágák, hanem az hogy szarok. Nekem 30eFt-t se ér meg az, hogy a telefontól csak picit kényelmesebben tudjak kínlódni, egy féltéglával. Én is csak azért fejlesztek rá, mert fizetnek érte - egyébként saját projectet eszembe nem jutna ilyenre kezdeni. Lehet hogy 2-3-4 generáció múlva használhatóbbak lesznek, de most egyszerűen idegesítően körülményesek.