• MacropusRufus
    #62
    ezzel vitába szálnák :)

    a repülő kb. pontosan annyira ki van szolgáltatva az időjárásnak mint a léghajó. Szélnyírás, légörvény, stb... ezek mind odavághatják a gépet és teszik is a mai napig. A léghajót dettó.
    Könnyű sérülés: madár a sugárhajtóműbe, madár a rotorba, stb.. kép már lent is van. Léghajó max. süllyedni kezd.
    Gyorsaság: hát igen, a gép gyorsabb. Kérdés az, hogy mire akarom haszálni. Sztem a gyorsaság nem minden esetben számottevő tényező.

    Miért van repülő: ennek viszont sok köze nincs a valós okohoz. Akkor azért megy mindenki belsőégésű motorral hajtott járművel mert ez a legjobb? Neeeem. Ennek volt erős a lobija. Ennyi.

    Hajó vs. léghajó: miért lenne hosszabb az élettartalma? Vagy van most a világon 50 éves léghajó ami működik? Tudommal nincs. Tehát nincs összehasonlítási alapunk erről a kérdésről. A fentartásuk, az elöbb vázoltak miatt szintén összehasonlítási alap nélküliek. Hangár kell a léghajónak, a hajónak kikötő,. üzemanyag/krabantartás mind a kettőnek kell stb...

    Amiben király lenne: a luxus utak. Aki luxus utazásra megy az NEM megy repülővel. Megy hajóval meg ilyenek. Ui. egy repülőn egyszerűen nem lehet kényelemben utazni.