Evochron Mercenary
  • Bohusek
    #43
    Kedves Shad!

    Köszönöm a segítséged.
    Utasokat már vettem fel, de mivel gőzöm sem volt és nincs, hogy tudok a rendszerek között ugrálni, el is vetettem a küldit. Jó, láttam egy féregjáratkaput - vagy mit - lebegni az űrben, de még nem próbáltam ki. Lehet, hogy abba belépve meg lehet adni, hová is akarok eljutni, feltételezem, hogy csak a rendszerinfóban és a kvadránstérképen láthatóan kapcsolatban álló rendszerekre korlátozva.
    Rakományt is hagytam már el, de szerencsére álló helyzetben és csak ásványok voltak bennük, így a vontatósugárral hamar vissza is nyertem őket.
    A navigációval kapcsolatban a térkép modult már próbálgattam és láttam a térkép elforgatási lehetőségét, és bár mérnök vagyok - értsd: az ábrázoló geometria, a képsíkok és a koordináta rendszerek nem idegenek számomra - most mégis zavar egy kicsit. Talán csak elszoktam tőle, majd legfeljebb visszaszokok.

    A hajófelszerelés/hajóvásárlásról tudsz valamit esetleg mondani? Addig eljutottam, hogy fegyvert és felszerelést az áruk mellett külön színekkel jelölve az állomásokon és a felszíni űrkikötőkben tudok vásárolni. Viszont elég gyenge a kínálat, pedig a kezdő rendszerre azt írja, hogy iparilag, technológiailag fejlett. Elképzelhető, hogy más rendszerekben már hozzáférek mondjuk raktérnövelő modulhoz is, csak mert eddig olyat nem találtam, holott a hajóátalakító ablakban - most nem emlékszem, mi a neve - szépen felsorolja, milyen raktérbővítők, úgymond "cargo bay"-ek vannak. Mégiscsak jó lenne bányászként több ércet vinni és eladni, mint hogy rohangáljak kis tételekkel. így szinte több a leve, mint a húsa, több üzemanyagot használok el, mint amennyi bevételem származik bányászatból. ezért kellene hát valami nagyobb raktér.

    A küldetésszállal kapcsolatos segítségedet különösen köszönöm, így még érdekesebb lesz a sztori.

    Köszi!

    Fényes csillagok kísérjenek utadon!