Evochron Mercenary
  • Bohusek
    #37
    Üdv Pilóták!

    Anno nagy Elite fan voltam Entreprise 128-on tolva, még valahol a sok oldalas papír alapú játékleírása is megvan - gépelve(!). Azóta több klónnal volt szerencsém, pl. az Amigás változathoz is, ahol akkor nagy szó volt, hogy színesben és már akkor felszíni leszállással, ahol felhőpamacsok is tarkították az eget. Aztán emlékezetes volt az Indepentent War II, aminek nemcsak az atmoszférája sikerült nagyon jóra, de az űrbeli fizika és a grafika is nagyon ott volt.
    De végül akármelyiket nézzük, az Elite a kiinduló alap. Napjainkra, ahogy ezt a játékot megízleltem, mondhatom, hogy igen-igen közel áll a trónhoz, és ha nem is ülhet rá, de faraghatnak mellé újabb királyi széket neki.
    Viszont két kérdésem van, remélem, valaki tud rá választ.
    Az egyik, hogy az itt is megosztott játékmenet videóban a pilótafülkében teljes körbe lehet nézni. Vajon ez csak az erre alkalmas kisirányítókarral ellátott joystick-kal lelehtséges. Ugyanis megörültem, hogy egér+nillentyűzettel is irányítható, mint a Freelancer-t, csakhogy a billentyűbeállításoknál balra-jobbra nézéshez van egy-egy gomb, amivel total oldalra fordul, amíg a gombot nyomva tartom, aztán vissza középre. Felfelé pl. nem is igen tudok, de levelé sem, mármint a fülkében ülve. Ehhez általában egy "Free look" gombot biztosítanak, hogy amíg azt nyomva tartom, addig az egér nem a hajót irányítja, hanem a "fejemet". Szóval, valaki rájött már erre, lehetséges-e ilyesmi egérrel?
    Másik, hogy felvettem egy küldetést - emberek átszállítása - de elfelejtettem, hova is vigyem, a három koordinátaérték nem sokat mond, a neveket sem találom a koordinációs térképen - nem mintha azt megjegyezném ennyi infó között. Gondoltam, ha kidokkolok, esetleg ad egy koordinátajelet, mondjuk a térképen, de nem. Mondjuk, nem is várom el, hiszen a lényeg, hogy én irányítsam a hajót, beleértve a navigációs csillagtérkép kezelését is. Ez rendben van, de gondoltam, valami hajónapló vagy küldetésnapó azért csak van, ahol visszakereshetem, milyen feladatokat vállaltam el. Na, ezt nem találom. Tudja valaki, elő lehet-e csalogatni valahonnan a küldetés logfájlt?

    Előre is kösz a segítséget!

    egyébként első küldetésnek felvettem egy aszteroidamező ritkítást, ami szép summát fizetett volna, csakhogy meghiúsult. A feladat nem írta, hogy időkorlát is van, és mire odaértem, addigra törölve lett a feladat, időcsúszűs miatt. Ez azért kissé inkorrekt volt a megbízók részéről...

    No, üdv!