• Balumann
    #34
    Egy számítógép elég sok számítást képes elvégezni, főleg ha célzottan fejlesztenek ki rá egy rendszert. Nem hiszem, hogy egy számítógépnek későbbiekben problémát fog okozni az, hogy nem tudja megállapítani a szélességét, tulajdonságait (kerékpár, autó, kamion), stb.. A balesetek döntő többsége abból adódik, hogy az emberek későn reagálnak, vagy hirtelen rossz döntést hoznak adott esetben. Ha beugrik eléd valaki, akkor fékezel és félrerántod, de azt nem tudod átgondolni, hogy ezzel nem lesz-e még rosszabb a helyzet (pl. lehet, hogy azt az állatot úgyis elütöd, de legalább te nem ütöd ki a melletted levő autót, saját és a másik autó utasainak a halálát okozva). Míg egy számítógép folyamatosan tud figyelni sok ilyen dologra, folyamatosan figyelve a környezetet.
    if( szembe történik valami ) if (nem jön autó balra vagy jobbra ) rántsa balra az autót, sebességnek megfelelően hogy az pont ne boruljon fel, kiszámolva egy pillanat alatt a sebesség és súlyból.
    Az biztos, hogy rengeteg számítást kell elvégeznie, főleg ha városokról van szó, és kérdéses, hogy mindent meg tud-e oldani amiket az ember. De fordítva biztos, hogy a számítógép meg tud oldani olyanokat, amiket az ember maximum szerencsével tudna.