Az önvezetésű autók közutakra vitelén dolgozik a Google
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Max_Speed:=Max_Speed * 1.4;
If SearchObject(kisgyerek)=true then
If kisgyerek in
Speed:=Speed ^ 2
else VeszfekProcedure();
---------------------------- :-/
amúgy elõbb-utóbb várható, hogy erre fog fejlõdni a világ. A világ egyik legmodernebb vadászgépe, az F-22 Raptor csak számítógép segítségével képes a levegõben maradni, és érdekes, valahogy mégis meg tudták oldani. Az autó vezérlését is tökéletesíteni fogják. Remélhetõleg kevesebb lesz az önjelölt ámokfutó, mások életét veszélyeztetõ alak. Ja és a stóhl buci.
\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"
Eleinte még vegyesen fog a forgalomban részt venni gép és ember vezette autó, de akkor jön a kánaán, amikor már az emberi sofõrt kitiltják a közutakról. Olyan dolgokat lehet onnantól megoldani, ami emberekkel elképzelhetetlen lenne, csak néhány példa:
- lámpa és megállás nélküli keresztezõdések,
- intelligens útvonal, az autók egymással közlik merre érdemes az újaknak becsatlakozni,
- légellenállás csökkentõ konvojok önszervezõdése, egymástól pár centire haladó autókkal,
- magától hazamenõ, parkolóhelyet keresõ autó,
- közös használatú bérautók,
...
Legfõbb elõnyük persze a nulla baleset lesz, sötét középkornak fog tûnni, mikor még emberek haltak meg az utakon.
Ami problémákat meg ideokoskodtatok (és amiket nem), azokat a fejlesztõk már mind ismerik, nem véletlenül tesztelik és akarják tesztelni amennyit csak lehetséges.
Ülök othon, a szemétdombom, tetején, énekelek én.
Azt hiszem nem kell mondani, hogy nem csak ez a videó van fent a hibátlan emberi parkolásról. A gép hibázhat ha sok az ismeretlen, de ennyire elcseszni a parkolást azért már minimum egy rendszerösszeomlás közben tudna.
2. keskeny útvonal, elõtted kátyú, nem tudod megkerülni, át kell menni rajta, vagy sikerül vagy nem és a sors dobja hogy kettészeljen egy faszkalap számítógép"
Ja, pénteken tekertem hazafele, és egy egyébként jó úton kellett kerülnöm egy csatornarácsot (nagyon meg van süllyedve). Hogy-hogy s nem, pont akkor "elõzött" efy csácsi tuningolt, sötétített üvegû Mitsu, és természetesen egy fikarcnyit sem ment arrébb, viszont ezerrel elhúzott mellettem kb. 5 10 centivel (holott a szembejövõ sáv tök üres volt jól beláthatóan). Szerinted ember, vagy gép vezette?
Szóval kikerültem a gödröt, és igencsak majdnem elcsapott a kedves sofõr úr. Mivel alig mentem kijjebb (kb 10 centit), ezért gyakorlatilag akkor is majdnem elcsapott volna, ha éppen nem kerülök valamit.
Én is szeretek vezetni, de mondjuk egy Adria túrát szívesen lepasszolnék a robot sofõrnek. Meg ha élvezetbõl akar valaki vezetni, menjen autóversenyezni, az országút (sajnos 😊 ) nem erre való.
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams
Ilyenkor az a gép lezuhan, a gép szart se tud tenni érte. Öngólt lõttél.
Erre az egészre semmi szükség. A vezetés élvezet. Sokszor talán még a Swift, Astra, Tico...stb. tulajdonosoknak is.
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams
és ti emberek mentek a levesbe.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
látom nem érted, hogy ez teszt fázis.. nem félkész programot fognak az útra engedni... Ráadásul ez nem olyan rendszer, mint ami a mercikben és volvokban van.. kicsit kifinomultabb
Magyarországon ez pl. nem müködne, mert én speciel a 31-es fõuton jászberénytõl hevesig úgy közlekedek hogyha nem jönnek szembe akkor a kocsival megközölöm a felezõvonalat, mivelhogy az út mindkét szélén illetve közvetlenül a felezõsáv vonalán ilyen random 2x1 méteres 30-50 cm mély kátyúk találhatóak nagyjából 100 méterenként egy... Na kiváncsi lennék ezt hogy kezelné le az elektronika (sehogy), valószinüleg pillanatok alatt szarrá menne a futómüvem amikor a második ilyen kátyút becsókolja. Ha meg az un. fõútról lemész egy mellékútra akkor azon még egy t34-es tank is elakadna manöverezés nélkül, tehát esélytelen lenne a dolog. De majd talán 150 év múlva az utak itt is megjavulnak
Ember, 10 év múlva nem hogy gép által vezérelt autó nem lesz (közhasználatban), hanem még az elektromos autó is épp, hogy csak elkezd terjedni.
Ennyire azért nem kell túlbecsülni a fejlõdés mértékét 😊 Vagyis hát fejlõdés az van, csak az ilyesmihez idõ kell, mire elterjed, fõleg, hogy itt elég súlyos etikai kérdések is felmerülnek, nem csak technikai korlátok.
Ettõl függetlenül persze támogatnám, ha nem lennék olyan fajta ember akinek a vezetés - megfelelõ autóban - inkább élvezet, mintsem szükséges rossz.
Ez amúgy nagyon sci-fi, 10 éven belül szerintem nem fog elterjedni, Magyarországra meg majd talán 2100 körül el is ér.
http://vakond.hu/
Egyébként láttam amikor a Volvo biztonsági rendszerét tesztelték! Beépítettek egy gyalogos védelmi rendszert, ami felismeri a gyalogost, ha az az autó elé lép, és lefékezi az autót. Tízbõl kb. nyolcszor. Nem azért mintha a Volvo nem tudna jó autót gyártani! Azért megkérdezném: biztonságos? És ez csak egy funkciója az automatizmusnak!
Ha nekem van elsõbbségem egy fõúton és az alárendelt útról érkezõ sofõr nem néz felém sem, akkor én már lassítok, hogy elkerülhessem az ütközést. (Többször kerültem el így balesetet!) Arra kíváncsi lennék, hogy egy automata vezérlés, honnan fogja felismerni a szituációt? Ja, hogy nem lassul az elsõbbségre kötelezett autója? Lassan is kijöhet elém, én meg 50-el belerongyolok. Vagy minden keresztezõdésnél lassan fog közlekedni? Akkor biztosan jól fogunk haladni!
Csak a semmi lehet tökéletes!
Egyebkent meg ha a google fejleszti, akkor a jarmu a korenyen mozgo osszes objektumrol meg fogja tudni mondani, hogy kicsoda, mit csinal, mint csinalt tegnap es ha ember, akkor milyen kozlekedesi stilusa volt az elmult x evben. (+ folyamatosan frissul a streetview ha egy automata auto arra jar) :-)
DON\'T PANIC!!!
Oknyomozó újságírók maximum gyalog mehetnek majd egyes helyekre, mert a kocsijuk nem lesz hajlandó bekanyarodni az adott elágazásnál.
Ha nem tetszik a képernyõd a világ akkori urainak egyszerûen megtiltják a kocsidnak, hogy bevigyen a munkahelyedre, vagy hazavigyen onnan.
Fuvarozók, postások, reszkessetek!
if( szembe történik valami ) if (nem jön autó balra vagy jobbra ) rántsa balra az autót, sebességnek megfelelõen hogy az pont ne boruljon fel, kiszámolva egy pillanat alatt a sebesség és súlyból.
Az biztos, hogy rengeteg számítást kell elvégeznie, fõleg ha városokról van szó, és kérdéses, hogy mindent meg tud-e oldani amiket az ember. De fordítva biztos, hogy a számítógép meg tud oldani olyanokat, amiket az ember maximum szerencsével tudna.
function esemény_objektum_ a_kocsi_elött() {
ha sávváltás lehetséges
akkor
ha nincs a másik sávban jármû adott idõn belül (sebesség,távolság)
akkor kikerülés
egyébként vészfékezés
egyébként vészfékezés
}
2. keskeny útvonal, elõtted kátyú, nem tudod megkerülni, át kell menni rajta, vagy sikerül vagy nem és a sors dobja hogy kettészeljen egy faszkalap számítógép
Nagyon leegyszerûsítve: Ne áll a vonat elé mert úgy is elcsap. 😊
Az avtomatának lehet ám magyarázni, hogy csak azért ingott be a barma a sáv közepéig, mert káááátyúúúú vót elõtte amitõl megijedt (úristen .... ELNYELI 😄)
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Kössz kihagynám 😄
Sztem a kocsika már évekkel ezelött lehetett volna autómatavezérlésre bízni. Nem nagy vászisztdász. Már a Lunahold is saját magát vezérlete vagy 60 éve...
Sztem felelõtlenség ilyet gépekre bízni.
De én mindent elhiszek, miért nincs városi teszt a gúgli tesztjében? Miért CSAK fõút és/vagy autót szerepel a palettán? Miért nincsen pl. egy igazi szopatós belvárosi araszolás benne vagy valami nagyon gáz környék, ahhol kismillió helyre kell figyelni. A gúgli kissé elhamarkodta a tövény módosítást, sztem.