Plakátozás, szórólapozás, reklám
 • gabo91
  #19
  Több fajta megoldás van.
  cellukszal sokra nem mész, vastagragasztó jó a villanyoszlopokhoz (akár beton, akár fa) tetején, alján meg középen egyszer körbetekered aztán nem tépi le a szél sem.
  Ragaszthatsz is, mi enyvet használtunk, akármilyen ragasztó jó (legolcsóbb is jó) Illetve hirdetőtáblákhoz (fa) fa villanyoszlopokhoz lehet tűzőgéppel is tűzni.

  Mindegyik megoldást használtuk mi, jópár ezer darab plakátot kitoltunk.

  ragasztószalag: hatékony, ha kőrbe tudod tekerni, viszont hamar lefogy a tekersz, sokat pazarolsz akár fa akár betonoszlopról van szó. kb 2 méter kell egy oszlopra, azt hiszem 30m egy tekercs, árát nem tudom, de 200-300ft biztos van egy tekercs... két emberes munka, egyik fogja másik kőrbetekeri, elvágja ragasztót stb.

  ragasztóanyag: bármit használsz jó pár ezerbe kerül egy kanna, viszont jól odafogja betonra fémre fára egyaránt. cipelni kell a kannát, meg két emberes munka, egyik keni másik odafogja plakátot. talán még ez a leg kedvezőbb ár szempontjából.

  tűzőgép: pár ezer FT egy tűzőgép, kapocsból van sok féle, használtunk mi rövidebbet, hoszabbat, keskenyebbet, szélesebbet. árban eltérő, viszont rohadt sokba kerül. egy 50*20cm es plakáthoz 10db-ot minimum elhasználtunk. Ha normálisat veszel kevesebb is elég, ha szart, vagy rövidet akkor nem fogja meg normálisan és lefogja tépni a szél, vagy többet nyomsz bele... tehát árban ugyanott van. Nem akarok árat mondani rá, nem tudom konkrétan, de ez a legköltségesebb mindenképpen. Előnye, hogy egyedül is tudod csinálni, nem kell kannát cipelni, viszont csak fa felületre tudod kitenni vele.

  Egyébként ha van olyan hirdetőoszlop amin körbe lehet ragasztani. (pl. fa körül ilyen vaslemez) (villany meg víz dobozokra nem érdemes, mert leszedik róla) csináld úgy hogy több sorba rakod, és teljesen körbe. Látványos, és egyszerre sokat használsz legalább el.

  Tudom javasolni azt, hogy szerezzetek furnérlapokat és azt ragasszátok tele, ezt kitudod tenni forgalmas helyeken villanyoszlopokra, elvileg engedély sem kell hozzá.