• Locutos
    #41
    Mondják egyesek hogy "élő", "lélekkel" rendelkező "élőlény" csak szerves anyagból lehet, mesterséges mondjuk elektronikus nem lehet sohasem. Ez pont ahoz az esethez hasonlít nagyon, mint ezelőtt jópár éve, még a kémia fejlődésének elejenén az a hit járta, hogy mesterségesen nem lehet előállítani szerves anyagokat, azt csak az élőlények képesek az ún."vis vitalis" erejük segítségével.
    Pont ez a helyzet most is: élőlényt, lelket nem lehet modellezni(matematikailag beprogramozni) és hogy a szerves élőlényeknek van egy nem anyagi lelkük==vis vitalis.
    Szerintem nem létezik ez az aktuálisan nagyon elfogadott anygatól független humbuk lélek. Az ok ugyanaz ami miatt nem létezik Isten sem: nincs rá lohikai szükségszerűség. Nincs semmi amit ne lehetne Isten vagy a lélek létezése nélkül meghatározni.
    Lélek=neuronjainkak a bonyolult hálózata, az őrá jellemző kémiai sajátosságokkal, ez miatt lessz csak komplikált egy ember, egy lélek.
    Ha valakinek megsérted az agyát könnyedén ledegradálódik funckionalitásban, enyhébb sérülés hatásásra mondjuk visszamehet állati szinvonalra(amire mar ittlevő mondta hogy az nem minősíthető lélekkel rendelkezőnek) vagy súlyosabb károkozás után nyilván egy darab hús marad belőle. Nincs itt semmi humbuk, nem magyaráz meg semmit egy anyagfüggetlen lélek feltételezése. Maxi megnyugtat, hogy a halál után is van élet. Vígasztaljon hogy én se voltam a halálba én se tudom mi van utána, de semmi akadálya sincs hogy ne legyen semmi se.

    A robotikáról pedig hogy én is az Europai meglátáson vagyok, a gép legyen intelligens, végezzen el minden munkát, semmi szükség hogy lelkiszemétláda funkciót is el tudjon látni(persze van akinek erre is szüksége lenne, annak csinálni olyat)
    Szerintem hiába várják hogy az emberiség fel lessz készülve a mesterséges intelligenciára, mert ez nem lessz így míg teénylegesen mélyvízbe nem kerülünk, mindenki szemével láthassa meg hogy a gép bármilyen intelligens is nem több egy mosógép szintjénél, nincs egója, nem lusta, nem akarja a fajját fentartani, nemérdekli a rabszolgaság, még akkor se ha meg tudja érteni mi az, az ő szempontjából csak egy emberi tényező, eltiporás nem létezik neki, nincs önérzete, hacsak nem NAGY IGYEKEZETÜNKBEN hogy minél emberszerűbb robtokat csináljunk arra utasítjuk őket legyenek minél emberszerűbbek, na akkor szívnánk meg! Mert akkor már önérzetet szimulálnának. De helyes direktívák megadásával minden rendben lehet, de én maradnék a mosógépszintél.