• mousee
    #33
    Hát, per pill rendelkezem asztali géppel (win7 starter, net nélkül játékra; ubuntu minden másra), laptoppal (ubuntu), páromnak és anyámnak van netbookja (mindkettő ubi), nekem meg androidos okostelóm (2.2).

    Kb fél éve vettem a fent említett két netbookot, amivel mindkét felhasználó nagyon meg van elégedve, mind a ketten linuxoznak rajta (próbáltam a win7 startert eleinte a párom gépén, de sebesség miatt nagyon nem volt megelégedve, de ezt már kifejtettem pár topikban). Atom proci 1 giga rammal tök jó alap win7 + vírusirtónak, csak akkor már a valódi munkára nincs idő, a sebességtől pedig elköszönhetünk teljesen (nem fikázás, tapasztalat).

    Amióta párom gépe megvan, folyton kunyerálom el tőle, nagyon kényelmes kis kütyü, testre szabott rendszerrel nagyon jól el lehet vele lenni, párom (aki bölcsész :D) imádja, egész nap előtte lóg, egyetemre hurcolja, zene egész nap arról megy, office, levelezés, chat, netfüggés, videók. Múltkor kimentem elé az egyetemre, és azt láttam hogy ül a lépcsőn, a kis gépét nyomkodja, és haverjai meg körbeülik :) Kis modern kori kumbájjáná hangulat :)

    A közeljövőben valószínűleg én is adom el a laptopomat, és cserélem egy netbookra, nekem nagyon bejövős kategória. Egyszerűen a 2 magos atom proci és az 1 giga ram (néha napján azért jól jönne egy picit több, így sanszos hogy 2 giga ramos gépet veszek) nekem a mindennapi munkára és szórakozásra bőven elég, és egy netbook-ot sokkal kényelmesebb hurcolászni, mint egy lapost, sőt, még melegedni se melegszik annyira, tovább megy akksiról, stb. Még várok egy picit a brazos cuccokra, aztán veszek egy ilyen kis kütyüt, aztán mehet nyugdíjba a laptop.