• JMáté
    -A perdület jöhetett onnan hogy nagyobb mennyiségű anyag próbált a csillag mellett elhaladni -a Világegyetem első néhány milliárd évében ilyen bizony gyakran előfordult- de acsillag magához vonzotta. Ha ez az anyagcsomó gyors volt, akkor viszont nem zuhant rögtön a csillagba, hanem spirálpályán esett bele. De ha ez nem győz meg, gondolj arra hogy néhány kettős csillag milyen rohadt gyorsan forog (kering egymás körül). Nem biztos hogy amiatt amit mondtam, de valamiért. Tuti hogy forognak, hisz egy kettős csillag esetében egy 90°-os fordulat elég szembetűnő, hisz az egyik ilyenkor eltűnik.

-De akkor miért fényesebbek ezek a csillagok.
    Biztos nem azért mert a külső és a belső rétegeik összekeveredtek? A nagyobb fényerősség megint csak "szabad szemmel" megfigyelhető tulajdonság.

-A Világegyetem életkor a v=s/t képlet alapján számítandó. Arról nem is beszélve hogy egybeesik a relativitás elmélet előrejelzéseivel, amit kísérletileg rengetegszer igazoltak, és ami nélkül nem működne pl. a GPS. A forgó csillagok meg nem egzotikusak. A kettős csillagok is forognak, a neutroncsillagok is (néha) ésa feketelyukak is (néha).