• Ender Wiggin #69
    Pár hete egy 40-es manager erősködött, hogy neki egy számítógépes szakember mondta - aki bevallottan nem látott még Apple-t közelről -, hogy az Air-je különleges hardverrel megy, ami sosem lesz vírusos.
    Kérdeztem, hogy hallotta-e, hogy 2006 óta ugyan az van a Mac-ekben, mint a PC-kben? És hogy akár Windowst is futtathatok rajta. És, hogy a vírustámadás nem a hardverrel, hanem a oprendszerrel van összefüggésben?
    A válasza ennyi volt: "ne haragudj, de te szakember vagy?"
    Mondom neki, nem, csak használom néha azt a kibaszott internetet, és egykor egy MacBook Pro boldogtalan felhasználója voltam.

    Másik, sznob kiadványszerkesztő arrogáns mosollyal mondja, hogy ja, ha te nem MAC-en dolgozol, akkor a szakma nem fog profinak tartani. Igaz, hogy a PC-mben 3x gyorsabb a proci, 2x több a RAM, és a videoteljesítményt meg egy univerzumban sem lehet említeni az összevetésben szereplő Mac-kel, így aztán az összes alkalmazás sokkal gyorsabb, beleértve a számításigényes fájlok kezelését is.


    Az Apple-buziknak még kevesebbet kell tudniuk az egészről, és ez így van rendjén. Nekik a szervíz cserél alkatrész, a szervíz telepít újra stb.