• NEXUS6
    #192
    "Pont, hogy en nem kulonleges alakulatokra gondoltam. A regularis magyar csapatok csak rendfenntartasban es konvojkiseretben vesznek reszt, mig US regularis alakulatok (pl. 4th Inf.) vegeznek tamado muveleteket is."
    Bocs félreérthető voltam egy idézőjel, szmájli kellett volna még a megfelelő helyre. A kérdésem csak az, hogy most akkor támadó művelet számít, de a különleges művelet, biztosítás, blokkírozás akármilyen feladatokat ellátó meg nem számít harcoló alakulatnak? Szerintem ezek a katonák is akkor harcolnak, amikor rájuk támadnak, ami azért nem olyan ritka mostanában, különlegesek pláne. De értem mire akarsz kilyukadni. Nem csak a te fejedben van zavar ilyen tekintetben, mint már céloztam rá.

    "A Japanok meg Hiroshima/Nagasaki utan sem voltak meggyozve, hogy ideje beketkotni. Tovabb akartak folytatni a haborut a vegsokig....
    Az island hopping campaign tokeletesen megmutatta, hogy mire lehetett volna szamitani a fo szigetek megszallasanal. Ezenkivul rendelkezesre alltak felderitesi adatok is."
    OK beszélhetünk erről, végülis érdekes téma, de mondom, akár hiszed, akár nem, a japók feltétel nélkül megadták magukat nem sokkal az atomtámadás után. Az meg, hogy ki akart harcolni, meg ki nem az legenda. Kb olyan, mint amikor a cigó elmeséli, hogy hogy szétrúgta, körbehúgyozta, megszúrkálta volna XY-t, ha ott lett volna. De persze nem volt ott... érted?!
    A japánoknak is vannak legendáik. Maradjunk ennyiben.

    "Torekszik es kepes ra, az hatalmas kulonbseg. Minden ilyen orszag nagyon messze van egy ICBM kifejlesztesetol."
    Azért annyira nem, É-Korea, Pakisztán azért elég jól halad, mégha azért nem is mint állat. A fő gond, hogy Kína bármikor gondolhat egy olyat, hogy puszira oda adja a hiányzó puzzle-t.
    De ugyan úgy mint nagyban, az atomnak kicsiben is az elrettentés a lényege. Terror fegyver, azzal fenyeget, hogy ha nem az lesz amit a gazdája mond, akkor iszonyat gáz lesz. Ehhez persze hihetőnek kell lennie. Az az atomfegyver, amit titokban tartanak, nem ér semmit.
    De fordítva is igaz, ha nagyobbat hazudnak, mint a valóság, még megvédhetik magukat. Lásd SZU az 50-60-as években.
    És hogy még szebb legyen, Husszeinnél csak azért nem jött be, mert az egész legenda, amilyen indokkal meg akarták támadni 2003-ban e köré épült, csak éppen nem tőle eredt. Miközben mindkét fél hangosan bizonygatta a médiában, hogy milyen félelmetes képességei vannak Iraknak, mindkét oldal jól tudtam, hogy semmije sincs. Jó kis csapdába kergették. Ha azt mondja van, akkor azért támadják meg, ha azt mondja, hogy nincs akkor meg azért;)

    "Ez egy non sequitur szamomra. Mitol valna fusttel egyenlove LA? Az CCCP-tol nem feltek, es most hirtelen befosnanak egy fantomorszagtol? Mire vagy kire gondolsz itt?"
    Nocsak, ez a wikilikszes kiszivárogtatás szerinted vajon nem azt szolgálja, hogy befossunk? Pl mert hogy az EU országok sorra vonják ki a csapatokat Afganisztánból, és valahogy az embereket, kormányokat jobb belátásra kéne bírni. Mert nem kell, hogy valóban sor kerüljön erre, elég ha az emberek egy része azt hiszi. Az alkaloida persze örül, hogy ezt nyilvánosságra hozták, mert erősebbnek látszik, mégha lehet, hogy marhára nem is igaz. Ua mint Szaddam esetén.
    Csak éppen, mondom, van akinek tényleg vannak képességei. Elvileg csináltak már nyugati titkosszolgálatok saját polgáraik ellen terror támadást, hogy fokozzák a terroristák elleni indulatokat. Legalább is van ilyen legenda is;)

    "Te azt felejted el, hogy nem mindenki olyan szinten, ambrandult ki a nyugati vilagrendszerbol, mint te. A Kubaiak igenis a szabadsagot szeretnek, melyet a jelenlegi rendszer - embargo ide vagy oda - mar nagyon regota egyszeruen nem ad meg nekik."
    A rendszerváltás előtt még én is nyugat-fan voltam ám!;)

    "En csak boldog vagyok ha egy altalad vezetett MO eselye a nullaval egyenlo ;)"
    Mert nem tudod mit vesztesz.:)

    "Ugy erzed, hogy az EU orszagok v. a US allamok elvesztettek a hagyomanyaikat? Ez eleg meredek kijelentes."
    Úgy értem, hogy talán sose volt nekik. Nézd, a városiasodás elég sok országnak nem jött be. Hacsak nem tekintjük azt városi kultúrának, hogy a nagyvárosokban szegény/bűnöző, meg kínai, olasz akármilyen negyedek biztosan vannak.
    Egy ország modern és alapvetően városi kultúrája szerintem azt jelenti, hogy a városaikban képesek elfogadható körülményeket teremteni, nincsenek gettók, meg ilyenek. Mondjuk Svájcra, a Skandináv országokra, vagy éppen Szingapúrra ezek a szegény negyedek, a totális közlekedési dugók, meg ilyen kötelező nagyvárosi kellékek talán egyáltalán nem is jellemzők.
    Érdekes, hogy ezek inkább kisebb országok, nem gondolod?