• MacropusRufus
    #47
    "Ha belepsz a lakasomba az engedelyem nelkul, akkor torvenyt sertesz, meg akkor is, ha nincs ajtom. Ha viszont en tarva nyitva hagyom az ajtot es te az utcarol csinalsz egy fenykepet, akkor csak magamat hibaztathatom."

    sztem nem lehet. De utánna nézek a BTK-ban. De az biztos, hogy ha befotozók és azt egyéb infóval megosztom akkor az már gond.
    Pl. közzé teszem, hogy soha nem zárod be az ajtódat.
    Ezzel nem követtem el bűnt. De ha bizonyíthatóan ez miatt törtek be hozzád akkor már lehet felbujtóként szerepek a tárgylaáson, ui. az én infóm volta az ami a másikat inspirálta a betörésre.

    Követés: aztán megy szép napodat láthatod a neten. MErre jártál, mit csináltál, meddíg voltál stb...
    Ja: és mellette, hogy nem zárod be az ajtót...

    Tehát: tudjuk, hogy minden reggel 8-9 között elmész valahová, de addíg nyitva van az ajtód. Ez így már meredek nem?
    És az utcáról készűlt fotó alapján láthatjuk is, hanem is 100%-ban, hogy érdemes-e benézni.

    Önmagában az adatok megosztása nem bűn ebbenaz esetben. DE a megosztott adatok már alkalmasak arra, hogy egy betörés áldozatává váljon az illető. És ezt én segítettem elő a megosztott adatokkal. (kinek mi köze van hozzá mere jársz és, hogy ez alatt nyitva az ajtód?)

    Az infobrokerség (régen én is csináltam) pont arról szól, hogy az adat, az infó valakinek biztos, hogy kell. És a lekgisebb infó is nagyon sokat tud ám érni valakinek.
    Pl. a nyitott wifi végpontok koordinátával együtt igen komoly értéket tud képviselni. Pl. ezeket a nyílt pontokat felhasználva támadást kezdeményezünk egy szerver ellen. Egyébként meg elötte törtni kellett volna a dolgokat. Hát most nem.
    Szóval az infó hatalom. Ezt nem szabad elfelejteni, és ebből következik, hogy valakinek sok pénzt megérne, ha tudná pl., hogy te mit is csinálsz egy nap...