• MacropusRufus
    #26
    Nos nekem se ájfonom se androidos telóm, viszont van wifim.
    Kérdés: mi a fenéért akarja a Google és az IPhone is az én wifi mac címemet????
    A Google 1x már szarozott a wifi brózolással. Akkor sem tudta elárúlni minek kell neki, valami rizsát nyomot, hogy egy túlbuzgó programozó munkája és véletlenűl kerűlt a program a sztrítvjú autókba. Gondolom ugyan ez az indok az androidba való építésébvel is.

    Más: nekem egy kicsit zavaros ez a wifi alapján belőt koordináta. Mert mi van akkor ha a marker wifi(k) nem működnek éppen? Vagy, ami durvább szitut tud teremteni, arrébb költöztették őket pár 100km-rel?
    Vagy, miért is gyorsabb a wifi ssid lekérése mint a gps-nek a műhold kapcsolat?
    MErt mi is van? Lekéri az ssid-t (vagy a MAC-et mert ez biztosabb). Aztán a tárolt infók lapaján eldönti, hogy ez MAc cím hol is van. Akés. És? Utánna?
    Fel kell vennie a kacspolatott a gps műholdakkal, hogy a tényleges koordinátákat me gis kapja ui. a wifinek pár métertől a pár száz méterig (esetleg kilóméterig) lehet lefedetsége. Ez baromira pontatlan.
    Tehát semmivel nem gyorsabb a wifi-n keresztűl azonosítani a pozitciónkat.
    Gyorsabb direkt a műholdakat kérdezni.
    Szánalmasak ezek a magyarázkodások.
    Miért kell tárolni pl. 1 évre visszamenőleg, hogy hol is jártam (Apple)???
    Ez nem perelhető dolog? Nem vagyok ügyvéd, de úgy tudom, hogy ilyen szinten megfigyleni csak a bűnűldöző szerverknek lehet. Gy.k. a nap 24 órájában megfigyelés alatt vannak tartva a felhasználók.

    Van itten egy ügyvéd? Ő neki mi a véleménye erről?