hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • kisiku
    Jó reggelt.Bár a könyvben írtam/írom, de azért ide sem árt.

Építkezés

Legelőször is vegyünk fel egy Architect-et, Captain-t, Defence Officer-t és Engineer-t.
    Majd vegyünk egy CV-t abban a hajógyárban, amelynek az állomását akarjuk építeni.Megnézhetjük a hajógyárban a CV tulajdonságait, hogy miket tud építeni.Az Architect tök mindegy honnan való, a CV (építőhajó) dönti el, melyik fajnak/nemzetnek az állomását építed.
    Szóval, vegyünk egyet, feltétlenül rakjunk rá Cargolifter és Construction Drone-t 10-10 darabot.Több nem kell, úgysem használja ki.Rakjunk rá még pár darab harci drónt is.
    Ha a hajó elkészült, dokkoljunk rá és pakoljuk ki a 4 fős legénységet, akiket felvettünk.Ha kész, szálljunk fel róla vissza az űrbe.
    Én egyszerűen oldom meg az építkezést,. azaz minden anyagot ami kell hozzá, beszerzek előre.A CV-t elküldöm bevásárolni a szokásos módon, azaz Trade menü.
    Itt az én példám, miből mennyit szoktam venni a CV-re, több nem is nagyon fér rá:

Albion állomás

- 2000-2500 db Reinf Metal Plate
    - 1000-1200 db Fusion Reactor
    - 10000-12000 egység Energy Cell
    - 2000-2500 db Bio Optic Wiring
    - 100 db Hit/MA ágyú
    - 50-60 db Force Field Projector (pajzsgenerátor)
    - 50-60 db Plasma/MA ágyú
    - 10 db V Launcher
    - 15 db Cargolifter Drone (ha kész az állomás, rögtön Equip-pelem ezeket rá)

Ez a mennyiség elegendő ahhoz, hogy a legtöbb űrállomás első-második, esetleg 3. szintjét is fel tudjuk építeni, anélkül hogy plusz anyagot kérne.Ha kifogy az anyag a CV-ről, akkor vitetsz neki teherhajóval,Trade menüből.

Omicron állomás anyagigény

- 10000-12000 egység EC
    - 2000-3000 Reinf.Metal Plate
    - 2000-3000 db Plasma Pumps
    - 1000-1200 db Fusion Reactor
    - 100 db Hit/MA ágyú
    - 50-60 db Force Field Projector (pajzsgenerátor)
    - 50-60 db Plasma/MA ágyú
    - 10 db V Launcher
    - 15 db Cargolifter Drone (ha kész az állomás, rögtön Equip-pelem ezeket rá)

Ha fegyvergyárat építünk (mindkét nép), szükségünk lesz még:
    - Hailstorm ágyú: 10-15 darab
    - PlasmaJet/LR ágyú: 5-6 darab
    - Astrobee Launcher rakétakilövő 2-4 darabra is.

Bevásároltunk.Keressünk egy nekünk megfelelő szektort. Ha bányászati állomást építünk, figyeljünk arra, hogy az adott szektorban/rendszerben legyen olyan kibányászható anyag, amire szükségünk lesz a termeléshez.Ezt a térképen tudjuk ellenőrizni.
    Keressünk építési pontot, ami kicsi négyszög alakú fehér ikon.Kattintás, majd F gomb és Build.
    Ekkor hívja az építészt, aki megmutatja, mi közül választhatunk. Minden állomásról infót kérhetünk, ha az első ablakban lévő választólistán Enter-t nyomunk és megnézzük miből épül fel, mit gyárt,stb.
    Válasszunk egy állomást és menjünk a Build gombra. A következő ablakban jön a felfegyverzés.Érdemes mindet rárakni, mert a fegyverzet a legolcsóbb építőanyag és nagyon fontos. Ha mégsem tudunk minden fegyvert felszerelni, nem kell aggódni, később is megtehetjük, ha már felépült.
    A felfegyverzés ablak után jön egy összesítő, hogy mennyi anyag kell (Needed) és mennyi anyag van a CV rakterében (Storage). A Next gombbal véglegesítsük.
    Ezután megkérdi az építész, hogyan tervezzük az anyagok beszerzését.Mivel már mindent megvettünk, ezért válasszuk az I'll provide them" pontot. Jön a legeslegutolsó kérdés, azaz, hogy biztosan ezt akarjuk építeni és oda ,ahová terveztük, mert ha mégis rosszul döntöttünk, akkor már nem lesz módunk megváltoztatni (magyarán: felépül, de visszabontani nem lehet már).
    Okézzuk le és várjunk. A CV odarepül az építési területre és elkezd építeni.Ezt végig is nézhetjük vagy elmehetünk onnan, de azért érdemes egy-két vadász vagy kisebb fregattot a CV védelmére otthagyni, amíg a kőművesek dolgoznak :)

Ha kész az állomás, két embert rakjunk rá: Manager és Defence Officer, majd ezután jön a beállítás,ami már másik téma

Ezt most fejből írtam, de így lesz/van a könyvben is, csak képekkel kiegészítve.Remélem érthető, amit írtam.