Topikszabályzat:
-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
-
tomonor #376 Nos, ez egy dinamikus dolog, főleg a mai világban. Én is pillanatnyilag egy bizonyos játékfejlesztő cégnél Co-Quality Assurance vagyok (mely az egyik legnagyobb játékkiadó leányvállalata), és hihetetlen, hogy milyen kétes a helyzet ott is, tudván hogy van egy oltalmazójuk. A helyzet az, hogy az Egosoft még a Reunion megjelenése idején elkezdte fejleszteni a Rebirth-öt, csak akkor még nem Rebirth volt, nem is X. Csak egy sima project egy új motorral. Majd miután a TC megjelenet, rá egy-két hónappal az egosoft feje közölte, Bernd Lehahn közölte, hogy nem fejlesztenek több X játékot, legalábbis egyelőre nem. Aztán rá két évvel, csak úgy meglepetésszerűen bejelentette az egosoft a Rebirth-öt. Majd újabb hirtelen fordulat következett rá pár hónappal, és megjelent az AP, mely a lehető legsürgetettebb állapotban lett kiadva.
Én úgy gondolom, hogy itt a felállás egyértelmű, és hasonló a Reunion esetéhez is: Egosoft el kezdte komolyan fejleszteni az új játékot, ám:
a) a játék nem tudott időre elkészülni, így sürgetve kiadtak egy kis kiegészítőt, melyen nem kellett sokat dolgozni
b, a cég pénz készlete kezdett kimerülni, így egy radikális mindent vagy semmit lépéshez nyúltak, és kiadták az AP-t, bízva a fanok táborában (és pénztárcájunkban).
Mindenesetre ez már lényegtelen. Egy ilyen marketing lépéssel biztos, hogy kihúzták magukat a bélsárból, és továbbá az újonnan megjelent kép (a hidrogén gyűjtő hajó) is tanúskodik arról, hogy a Rebirth fejlesztés alatt áll. A késés meg nem mindig rossz dolog, feltéve ha nem Duke Nukem-ről, vagy Valve játékairól van szó.