hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • UUUU
    "Igen ez van ha rétegjátékot csinálsz ha teljesen más koncepcióval állsz elő nem fognak hanyatt esni. Erre írtam két pad között földre esnek. Ez nem tömegjáték így se, mivel se nem szép se nem könnyű."

Ez elég távol áll a valóságtól.
    A más koncepciót, ha az jó mindig befogadja a közönség és még csak nem is kell szépnek lennie.
    Lásd más kategóriákban a Magika,Trine,Mount and Blade,Torchlight ezek a többségtől eltekintve egyedi és új koncepcióra épültek és senki nem lett az új és jó megvalósítások ellenzője, sőt.
    És nem attól rétegjáték valami, mert könnyű vagy szép.
    Hanem a stílusa miatt általában.
    Egy sci-fi űrszimulátor kevésbe eladható a nagy tömegeknek, mint egy agyatlan fps.

Itt amúgy sem az újjal van a probléma, hanem az egésszel úgy általában.
    Én mint a játékos elfogadom azt, hogy új engine ki kell forrnia lehetnek hibái. De nem is ezt vetik a legtöbben Egosofték szemére.
    Hanem az irányt, amerre butították a játékukat.
    Többen megjegyezték itt már elöttem, hogy a konzolosításnak kökemény ára szokott lenni. Ez az egyik ismérve a dolgoknak, hogy a régi jó Pc-s játékokat minőségileg lezüllesztik a konzolra ültetéssel egy időben.

Csak pár példa az egyik fórumról

My impressions:

1. Can't turn off the cockpit. It takes a big part of the screen that could be used to see more interesting stuff.

2. Can't fly the ship with the classic controls. Only the new "follow the cursor".

3. No autopilot or seta. If I want to dock, I must fly really close to the docking area and only then I can see an icon. I must fly around trying to find somewhere to dock.

4. Map is horrible. You can see the station, subareas and parts of the station. But they are mixed together. I mean, isn't indentation a common practice among programmers? Couldn't we have some indentation in the map list? I can't find anything. Can't zoom or move the map.

5. The menu system is weird. Some options seem misplaced. For example, the "return to ship" option is in the "crew" section.

6. Where is my shield and hull indicators? Ships are firing at me. I collide with stuff sometimes. But I see nothing going down.

7. Speed indicator? In X3 I could see my speed and target's speed. I could match them with a keybind. Now there is just a blue/red bar.

8. Cargo dropped by ships I destroyed doesn't show on the map.

9. Can't "target nearest enemy" or "target next enemy". Really guys. I could do that in X-Wing.

The list goes on.

Az meg kifejezetten nem mentség, hogy majd a modderek megoldják.
    Akik ezért felelősek, azok nem a régi rajongók, hanem maga a játékkészítő, aki itt a jelen esetben a saját maga ellensége volt.
    A készítőknek érdekének kellene lennie, hogy már a kiadásnál a bughalmaztól megtisztitsa a termékét. Ez a jó cég ismérve, hogy nem fércmunkát ad ki a keze közül.
    Itt az első és legnagyobb blama, amit elkövetnek szinte minden kiadásnál. Ez pedig nem igazán vet jó fényt rájuk, pedig a német cégek pont a precízitásukról híresek.

Hovatovább én odáig elmentem volna a helyükben, hogy a legügyesebb moddereket bevontam volna a végső fejlesztési fázisába.
    Hiszen láttuk milyen jó modokkal tudják kiegészíteni a játékot.
    Viszont az elfogadhatatlan, hogy a játékosok csináljanak egy készítő által rossz játékból efogadhatót.
    Ez általában úgy működik, hogy egy jó játékot, próbálnak ezekkel a módosításokkal tökéletesre csiszolni, de ahhoz egy sokkal jobb alap kellene ennél.
    Például nem tudom mit fognak kezdeni a szörnyen kinéző karakter texturákkal, ezeket egy az egyben átkellene rajzolni. Az UI förmedvényt sem lehet teljesen átvariálni. Ezekkel nem sok mindent lehet kezdeni igy.