hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • RJoco
    Először is: 4x2,8 GHZ AMD-be rakva, 10 GB RAM és egy Radeon HD4770. Utóbbi nem üti meg a mércét, ellenben szépen elfut 1280-as grafikán. Antianalisingot kikapcsoltam mondjuk. A többit nem piszkáltam. RAM-ból úgy 4,2 GB körül fogyott, de ebben benne van a rendszer is, ami jelenleg is kb. 2,1GB-ot eszik. A 64 bit a RAM miatt kell és nem a játék miatt. Ha maga a játék is 64 bites lenne, talán egy szerverben lévő ram mennyiség elegendő lenne neki (32 GB+). (Crysis utáni tapasztalat.)
    Procit csak az elején pörgette ki, később szépen ment 80% alatt. A videokártyát nem néztem, de nem igazán melegedett...

Irányítás: szerintem teljesen okés. Akinek állítható sebességű egere van, az ne habozzon állítani. És igen, az egér szoftverével be lehet állítani gombokra billentyűleütést. Amúgy meg meg kell szokni. Ahogy közvetlen a Reunion után nem tudtam a TC-vel játszani, minden csak megszokás kérdése. Rág játszottam X-el, így ez most nem gond.

Ami kicsit zavaró és ez már zavaró volt TC-ben is, a kolosszális épületek, ellenben a parányi egységekkel (pl.: dokkoló). Értem én, de kicsit akkor is zavar.
    A menü, információ, párbeszéd rész egy kicsit lassan reagálós. Azt nem néztem, hogy ilyenkor a vinyó dolgozik-e vagy csak lassan keresi ki a memóriából a dolgokat. Bár inkább utóbbira tippelnék.

Csak 2 órát játszottam vele, de nekem tetszik. Egy bugom volt, egyszer az egér csak függőlegesen volt hajlandó mozogni. Aztán valahogy sikerült ezt elvarázsolni. Amúgy teljesen okés volt. A high way sem rossz szerintem. Így már jobban elképzelhető egy későbbi online megoldás. Ettől függetlenül a SETA hiányzik. Meg, hogy nem látom, mennyivel megy a hajó.

Az eddigi játékélmény: kaptam valami alap küldit, aminek a nyomán fleet-be kerültem egy nagy hajóval. Előtte még valami aszteroidát is kellett robbantanom és hívni a szállítókat vagy mi. A nagy hajó a jelek szerint követ. Közben rendesen megamortizáltak a kalózok, aminek nyomán javítóműhelyt kellett keresnem. Ez nem kevés időbe telt. Ezt követően felvettem valami Defense-s küldit, amit el is buktam, mert kilőtték a hajót (nem az enyémet). Mondjuk ennél erős FPS csökkenés volt érzékelhető, de csak akkor, amikor a hajót láttam. Egyébként nem.
    Most azt nem tudom, hogy ezt a küldit jelzi még a Mission Reports vagy egy előzőt. Bár gyanítom, hogy ezt, ebben az esetben viszont egy bukott küldinél nem lenne rossz, ha már nem nekem kellene még eldobnom is, hanem automatikusan menne.

Van még pár dolog, ami annyira nem tetszik, de ez minden játékban benne van. EVE-ben is, pedig azzal sokat játszom/tam idáig.

Összességében tetszik a játék. Az új mechanikát meg meg kell szoknom és felfedezni mindent. Most nincs úgy, mint anno X3R-ben, hogy a 2-es patch-től becsatlakoztam és minden előttem volt a fórumon és egyéb helyeken.