Mi a világon legnagyobb probléma? Azaz szerinted min kéne leginkább változtatni?
  • TheLostOne
    Alapvetően az emberi gondolkodással van a probléma.

Nyilvánvaló, hogy a mai világban egy ember lehet akárki, ha nem tud maga mellé állítani, meggyőzni másokat nem fog elérni semmit. Sok esetben meg itt a probléma, ugyanis egyre ritkábban tapasztalom az összefogást. Vannak, akik hazugságokkal, zsarolással és egyéb piszkos módszerekkel maguk mellé tudnak állítani másokat, de a magától jövő közös érdekeken alapuló összefogás nagyon ritka manapság. A szörnyű az, hogy akik a fentebb említett piszkos módszereket alkalmazzák, birtokában vannak a képességnek, hogy tisztességes ügyekben, tisztességes eszközökkel alkossanak összefogást, de inkább a sötét oldalt választják.

Láttam volt itt szó az ösztöneink felülbírálásáról, illetve a természetes környezetünk kellemetlenebb elemeinek kiiktatásáról is. Ezekkel nem lenne alapjában véve baj, ha tudatosabban figyelnénk a dolgokra. Nem az számít, hogy mennyire nyomjuk el az ösztöneinket, hanem hogy mikor. Ugyanígy nem csak az befolyásolja az immunrendszerünk elgyengülését, hogy mennyire élünk steril környezetben, hanem itt is inkább a mikor a lényeg.

Bevallom őszintén a mai fogalomértelmezés szerint elég egészségtelen életet élek. Káros szenvedélyek, rendszertelen étkezés, van hogy egész nap 1x-2x mosok csak kezet, stb... Ezeknek, és annak ellenére, hogy az utóbbi időben különböző problémák miatt nagyon stresszes az életem egész jól vagyok. A közérzetem szokott néha rossz lenni, de semmi több. Évekkel ezelőtt voltam utoljára igazán beteg(az is csak 3 napig tartott), azóta semmi. Mindezt úgy, hogy a közvetlen és közeli környezetemben ezalatt 5-6 ember volt influenzás, és egyéb fertőző megbetegedés áldozata. Régebben sokszor volt, hogy légúti megbetegedéseim ellenére nem igazán feküdtem itthon az ágyban, hanem mint ha mi sem történt volna mentem amerre épp kedvem vagy dolgom volt, gyógyszert csak akkor szedtem, ha nem akartak enyhűlni a tünetek. Azt vettem észre, hogy 1-1 ilyen megbetegedés után egyre kevésbé viselt meg a következő. Aztán mondom egy ideje meg egyszerűen semmi. Kb egy hónapja meg volt olyan is, hogy elaludtam nyitott ablaknál (jó hideg volt kint), álmomban kitakaróztam, a hátam pont az ablak felé nézett. Reggel arra keltem, hogy ég a tüdőm, és egyfolytában köhögnöm kell. Visszaaludtam valahogy, majd pár óra alvás után úgy keltem fel, mintha mi sem történt volna, elmúlt minden tünet, és nem lett semmi bajom :)

Ja, amit még kifelejtettem az emberi gondolkodással kapcsolatban, hogy manapság az egyik legnagyobb probléma még a beletörődés. Nagyon sok emberen tapasztalom magam körül, és nem csak az a baj, hogy elfogadnak egy rossz helyzetet megváltoztathatatlannak, hanem az is, hogy valamiért egyre jobban beszűkül a látásuk, és szinte lehülyézik az embert, ha az megoldáson töri a fejét egy általuk megoldhatatlannak vélt problémára.