Mi a világon legnagyobb probléma? Azaz szerinted min kéne leginkább változtatni?
-
polarka #143 Én ezt valahogyan úgy képzelem el, h ha vki őszintén szeretne tájékoztatni (ism terjeszteni) vmiről, akkor az igyekszik az adott dolgot, minél jobban körüljárni és ami egy középsulis szintet megütő embernek eszébe juthat, legalább azokra kitérni. Pláne, ha még fizetnek is neki vagy már x éve ugyanazon témát rágja és találkozhatott a kritikákkal.
A haláltáborosdinál például voltak más emberek, akik mentek ellenőrizni az állítólagos nemtudom hány száz helyet és nagy részét nem is találták. Egy része pedig vmi kiképző tábor. Volt olyan, ahol nem voltak beforduló kerítések. Volt olyan, ami javító/büntető intézet volt, volt, ahol csak egy építkezési gödör volt, de bizonyára, akik feljegyezték, mint tábort lusták voltak odamenni, h jobban megnézzék. Rendben, ez nem fedi le minden felsorolt, általuk jelentett ilyen tábort, de már jelzés értékkel bír, h milyen megbízható infó forrásnak minősülnek az illetők. És ez arra sem elég, h megnyugtatóan eldőljön mi a helyzet ezekkel, de hogy nem olyan balfaszoktól akarok tájékozódni e téren, akik amikor építkezést látnak, akkor félnek közelebb menni, mert üldözési mániájuk van, valamint a rejtett kameráról sem hallottak, h több infót szerezhessenek az biztos. És az olyan helyzeteket, amikor én sem (meg szerintem senki sem) válaszolnék több kérdésére, mert látom, h ki akarja forgatni minden szavamat úgy állítják be, mintha titkolózna a másik és rátapintottak volna a lényegre...
Minek kellenek a műanyag koporsók? Nem egyszerűbb elégetni vagy elásni az embereket? Kevesebb nyom maradna. Miért akarnák pont azt a populációt meggyéríteni, ahol amúgy is csökken már a népesség és miért nem azokkal foglalkoznak, akiknél még mindig növekszik és bevándorlókkal látják el a többi országot?
Most ennyi jutott eszembe régről. De csak kitaláltak még mások is egyebeket. De akkor nézzük a többi konteót:
Bill és a vakcina. Na ebben inkább gondolom, h lehet vmi. Mert igen félreérthető helyzetben sem próbál tisztázni semmit és ennyi év után sem találtam, h megpróbálta volna tisztázni a dolgot. De a statisztikai adatok alátámasztják (erről is volt előadás a teden), h ahol csökken a gyermekhalandóság, ott növekszik az egy főre jutó kereset és csökken a szaporulat egy kis késéssel. De ezen változások viszont így teljesen csak a nyugati világban következtek be, a többi kultúránál pontosan azon számértékek felé egyelőre csak tolódtak és korántsem biztos, h annyira és pont úgy fogja lekövetni a többi ország változásai a nyugatot. Bár én elképzelhetőnek tartom, h működne (ha nem gondolok a cigányok egy részére, akik kisebbség, így elvileg nem nyomnának sokat a latba).
Viszont akkor is, én egyelőre úgy láttam, h túlnyomóan a vakcinázást támogatja, pedig az egyedül nem oldja meg a problémákat. De legalább az egyik problémát kiiktatná, egyébként támogatják az oktatást (khanacademy). Meg közismert az is, h erkölcsileg nem feddhetetlen, olyan szempontból, h a Microsoft a kezdetektől opportunista módon mindent kihasznált, ami nem volt tiltott, de minden jámbor ember szerint tisztességtelen.
Kéne egy riporter, aki leül vele és felteszi a megfelelő kérdéseket, h mégis mi a teljes program és részleteiben hogyan képzeli az egészet, amiről beszél és azokat milyen adatokra alapozza. De hát ki tudja, aki ahelyett, h maga végzett volna jó munkát inkább megkereste a megfelelő embereket, h dolgozzanak neki, attól nem várok sokat... De akkor a hozzáértőket hagyná, h nyilatkozzanak... Úgy emléxem, h úgy is hivatkozott, h beszélt mittomén hány biológussal és azt mondták hogy...
Vagy legalább igényesebb előadást tartana a show helyett...
Tehát sztem itt sem meggyőző egyik irány sem. Több infó kellene.
A konyhasós meg a legnagyobb baromság. Keveri a molekulák tulajdonságait az ionokéval. Biztos segget vakart kémia órán... És azon téveszmével él, h ami nagyobb mennyiségben mérgező, az kisebb mennyiségben is. Az élet nem ilyen egyszerű, h vmi csak ártalmas és vmi csak hasznos. Sokkal pontosabb kép, h valami adott mennyiség tartományban milyen jó, rossz, és semleges hatásai vannak és azok egyéb elképzelhetően gyakran előforduló életkörülményeket figyelembe véve hogyan változnak.
Eltúlzott példa: A víz túlzott bevitele például fulladást okozhat, a túl kevés pedig kiszáradást. Akkor kerüljük? Ha túl sok a benne az oldott anyag, akkor vese meg húgyköved lesz, ha túl kevés, akkor meg hiányod lesz belőlük.
Ha vmi csak kicsit ártalmas, akkor ahhoz illik tudnia alkalmazkodnia a szervezetünknek is és kell tudnia regenerálódni. Egyébként meg csak egy újabb, az orvostudománynak hála megmentett selejtek vagyunk.
Tehát van bőven mit rizsálni ezekről és utánanézni, akit meg az olvasásnál is még jobban érdekel az kísérletezzen, de mindig is könnyebb lesz igénytelen és nem megalapozott felvetéseket gyártani és publikálni és azzal még pénzt keresni. Én nem szeretek igénytelen emberektől tájékozódni, még ha az újságíróknak így könnyebb megélniük.