-
ntex #25801 Leírom a tapasztalataimat a témával kapcsolatban:
Egyébként nem tudom, lehet csak szerencsém volt a napokban de azért akad a randomok között is békés, normális játékos, akik nem nyitnak rád tüzet instant ha odamész kicsit közelebb hozzájuk. Sajnos a számuk viszonylag kicsi, egyébként a sok rossz tapasztalat miatt már én is kissé paranoid, de sokkal figyelmesebb lettem. Túl sokszor megesett hogy hagytam közel jönni egy egy random játékost, aki persze kihasználta ezt és megszívatott, hátba lőtt, C4-el felrobbantott stb. Most már public sessionökbe folyton figyelem az Y-al nagyított radart, meg a nagy térképet is sűrűn, mindig nézem hogy mi történik körülöttem. Érdemes figyelni a játékosok színét is, mert akit pirosan mutat a térkép az azt jelenti hogy "psycho" tehát már jó pár játékost megölt a közelmúltban. Ezek általában agresszív játékosok és nagy eséllyel be fognak támadni majd. Egyébként ha meglátom hogy valaki egyenesen felém jönni támadásra alkalmas járművel, arra instant ráfordulok és megölöm Oppressorral amint lőtávba ér, pont az előbb említett dolog miatt. A K/D-vel meg egyébként nem kell foglalkozni, semmi értelme nincs arra gyúrni. Általában a K/D-t azért szoktam nézni a játékosoknál, ha valakinek 2 vagy a feletti, azzal nem árt vigyázni mert vagy simán tapasztalt és jó játékos, vagy tryhard, vagy csaló/modder.
Tryhardoknak nevezik azokat a játékosokat akik kimondottan a killre mennek, arra hogy más játékosokra rászállva tönkretegyék a játékmoráljukat és közben felbosszantsák a játékosokat. A nagy K/D-vel rendelkező EWO (Easy Way Out) tryhardokat elég nehéz megölni, mert általában folyton megölik magukat (EWO vagy C4 makróval) ha véletlen eltalálod őket hogy ne tudj killt kapni érte és ne rontsd az ő K/D-ját. Meg vannak azok akik kimondottan az alacsony szintű playereket öldösik folyamatosan a sessionökben, illetve időnként rámennek 1-1 óvatlanabb magasabb szintű játékosra. Ezeket ha megpróbálod visszatámadni rögtön passzív módba mennek, főleg ha előtte sikerült 1x-2x megölniük, mert tartanak a megtorlástól illetve az említett K/D leromlásától. Ők a K/D farmer tryhardok, többnyire ezek szeretik az eladásokat is tönkretenni, kilövik gyorsan a járműveket, aztán mennek is passzívba legkésőbb azután hogy egyszer meg lettek ölve. Mindkettő fajta rohadt idegesítő.
Az ilyen K/D tryhardokra amúgy ha már tapasztaltabb leszel érdemes rámenni mert hihetetlen módon fel lehet őket bosszantani ha elkezded őket ölni. Ha többször sikerül valamelyiket megölni általában az a vége hogy passzív módba lépve bemegy facilitybe és kilő orbital cannonnal majd leaveli a sessiont miután még beírt neked 1-2 sor szitkózódást vagy trágárkodást. Viszont előfordul olyan is akit ha sikerül megölni rögtön elkezd modolni, földből előtörő lángokkal megöl, megpróbál elkergetni a sessionből. Ezeket érdemes egy report után rögtön otthagyni és keresni másik sessiont vagy átlépni sajátba. A lényeg ha ilyen szokatlan dolgot tapasztalsz rögtön passzív módba kell menni.
Hirtelen ennyi jutott eszembe...