• Anaid
    Ott van a kutya alásva, hogy részben igazad van. Sokat kutatgatják, kérdés, hogy a "megfelelő" alanyokon kutatgatják-e és nem söpörnek félre olyan embereket, akik valóban eredményes vizsgálatokat "produkálnának".
    Nem vagyok biztos benne, de asszem nem veszik figyelembe, mivel elméletük sincs, hogy milyen embereken kellene ezt nézegetni.
    Szép az elmélet a testen kívülről látni magát az embernek témakörről, kár, hogy nincs tudományosan alátámasztva, hogyan is "rakja ezt össze" állítólag az agy.
    A jövőbelátásról nem akarok vitatkozni. Nekem sikerült többször is. Ez számomra annyira értelmetlen vita lenne, mint számodra, ha megkérdőjelezném, hogy a múlt héten ettél-e. Az én nézőpontomból nincs értelme arról bárkivel vitatkoznom, bele is fáradtam már, hogy lehetséges-e.
    Igen, statisztikailag nem élhetnék, mert a fejemet eltrafálta egy gömbvillám és tudomásom szerint ilyet még nem élt túl senki. Szimpla tragikus baleset, aminek lettek következmányei. De mivel ilyen spéci formája a villámnak úton útfélen megkérdőjelezik, hogy igaz-e és kiröhögtek. Mi ebben a túlzás? Ráadásul pont azon a rászen jobb oldalon, ahol a "mozgató kérgi, érző kérgi rész" van a homloklebenynél.
    Számomra az is értelmetlennek hangzik, hogy a fájdalom azt jelzi, hogy hol van probléma. Jelezheti, de tapasztalatból tudom, hogy nem mindig ott a baj, ahol fáj és nem mindig fáj, ahol baj van. A villámlásos eseteknél, bár speciális volt, nálam is ún. ismeretlen eredetű fájdalmak lépnek fel bizonyos ideig. Sztem nem ismeretlen eredetűek. Mivel a villámlás hatással van az idegrendszerre és zavarokat okozhat rövidebb hosszabb távon a működésében (érzékenységtől kezdve végleges zavarig sokfélét) nem nevezném ismeretlen eredetűnek. Idegrendszeri zavarból, sérülésből eredőnek nevezném. Vagy a fantomfájdalmakról is biztosan hallottál már: az agy emlékszik arra, hogy meg volt egy végtag és olyan érzetet kelt, mintha fájna. Mitől tűnik túlzásnak az egész?
    A gömbvillámmal kapcsolatban meg sok para-jelenségről van beszámoló. mint utóhatásról ez sem nevezhető igaziból túlzásnak.
    Hasznom meg sosem lett belőle, csak károm. Bár bizonyos értelemben lewtt belőle hasznom: azokból az időkből megjegyzett az agyam pár dolgot és akaratlagosan is sikerül pár olyasmi, ami előtte nem sikerült pl. fájdalom elmulasztása, meg ilyenek. Ezek számomra az életem részei voltak, vagy jelenleg is azok nem szinpla "lehet, hogy igaz elméletek", mint másoknak. Pénzt meg nem kereshetnék vele, meg nem is akarok.
    Ugyan hogy keresnék azzal pénzt, hogy ha lehetne, mondjuk akaratlagosan látnék a saját jövőmből részleteket és be is "jönnének"? Már ha leellenőriznék? Sehogy. Számdékomban sem áll. Tapasztalataim szerint ez nálam legalábbis nem úgy működött, hogy izé, nyissak egy jósdát, és majd mindenkinek osztom itt az észt, hogy mi lesz a jövőjében, ilyet nem tudnék, nem is állítanám. Arról, viszont, amit megtapasztaltam, hogy pl. 100%-ig bejöttek pl. egy héten belül a "látomások" a saját életemből nem fogom se a te kedvedért, se más kedvéért azt hazudni, hogy lehetetlen.
    Lehet, hogy nem csak baleset, hanem bizonyos szintig egyéni adottság is kell hozzá, mittom én pl. olyan, mint nekem egész életemben megvolt, hogy alvás közben is van bizonyos önkontrollom. Nem mozdulok alvás közben sem, ha kicsi gyerek fekszik mellettem, mielőtt megfordulnék, megmozdulnék felébredek, nehogy baja essen...stb. Lehet, hogy csak annyin múlt, hogy ritkán jönnek pont úgy (vagy még sosem jöttek össze pont úgy) a dolgok, események, mint nálam. Kérjek érte bocsánatot?
    Miért kellene ezekről a dolgokról hazudni, hogy belepasszoljanak a tudományos nézetekbe? Próbáld már meg ezeket a kérdéseket ebből a nézőpontból szemlélni...
    Ki lennél akadva, pl. te, ha bárki azt állítaná, hogy három nappal ezelőtt nem ettél semmit 24 órán át, és közölné, hogy ha nem tudod bebizonyítani, akkor szimplán bolond vagy, vagy pszichés beteg, vagy elmeroggyant...stb?
    Egyszerű példa, egyszerű kérdés. Nincs benne semmi túlzás.
    Tévedsz, ha azt hiszed, hogy nem vagyok kiakadva a két kilóméterről bűzlő csalásoktól ilyen területeken. Szkeptikusabbá teszik a csalók az embereket és elhiteltelenítik azokat az embereket, akik bár néha fájdalmak közepette is, de valóban tapasztaltak ilyesmiket. Az ilyen emebereknek ártanak a legtöbbet, nem az olyanoknak, akik hallottak, vagy olvastak ilyesmikről. Attól, hogy tapasztaltam mások számára hihetetlen dolgokat nem bosszant kevésbé, hogy ilyen csalások, meg totál téves elméletek vannak, sőt...
    Amit írtam arról, hogy milyen agyi területek részei működhetnek együtt olyankor egy embernél tapasztalatból írtam. Ugyanúgy, mint EEG-nél megmutattam "megérzésből" hol mért mást a gép, ugyanúgy, csak fájdalmasabban azokon a területeken éreztem "a saját működésemet". Nem túlzás szimplán ennyi. Bár megjegyzem, a dokinő is majdnem hanyadtesett tőlem, de mindegy...Ő is meglepődött honnan tudom. Hát egyszerű és siralmas a válasz onnan tudtam, mert ott szúrt és fájt. Ennyi. Nem volt véletlen, csak meglepetésében nem kérdezte meg, hogy miért gondolom, hogy ott. Ilyen az, amikor egy ember számára hihetetlen dologgal szembesül és nem tudja mit reagáljon. Az orvos is ember. Én is, csak én jobban megszívtam az egészet.
    Tényleg unom a piszkálódásokat. Ha bárki értelmesen beszélne erről velem van topicom, a cseszegetésből meg már végképp elegem van. Kivételesen peches vagyok kijelenthetem, hogy lehetséges amit mások el sem hisznek, de sokat hülyéznek, mert el sem tudják képzelni, pedig ha értelmesen beszélnének velem róla, lehet megértenék és kezdene gyanússá válni, hogy igaz lehet.
    Nézd meg pl., hogy az említett területek a tudomány szerint miben játszanak szerepet és tedd fel a kérdést, hogy az együttműködésüknek lehet-e eredménye prekognitív élmény, alias látomás.
    Ne próbáld meg eldönteni, hazudok-e, vagy eltúlzom, mert egyik sem. Az igazság az, hogy amennyit arról az időről írtam az sg-n csak egy része a kőkemény és fájdalmas, hihetetlen valóságnak.
    Mindig voltak emberek , akik túléltek olyasmiket, amikről azt hitték nem lehet és senki sem tudta előre, mi lesz belőle. Ennyi azért számodra is hihető?