• Anaid
    #71
    "Azért, mert ez ugyanúgy misztikus magyarázat ha alaposabban végiggondolod. Hogyan lenne a lelkünk apróbb részecskékben, és nem mind1, hogy valami misztikus megfoghatatlan dolgot, vagy pedig valószínűtlenül apró részecskéket feltételezünk? :D"
    Lehet, hogy misztikus szerinted, viszont pár dolgot figyelembe véve egész kerek magyarázata lehetne például a jövőbe látásnak, vagy annak, hogy halálközeli élménynél miért látja pár ember testen kívülről magát.
    Röviden: ezen részecskék egységet alkotnak, infókat hordoznak és közvetíthetnek egymásnak (hasonlóan a szétmetszett fotonos kísérlethez, amelyről már volt szó az SG-n), az idegrendszer múködésével növeheti ezen részecskék mennyiségét és egy részük kilökődhet a testből, de kapcsolatban marad információ közlésével a test ezen részecskéivel (többé, kevésbé: egyénfüggő) és mivel ezek a részecskék kissebbek a fotonnál át tudják törni a tér-idő korlátot és időbeli vagy térbeli "csúszással" is információt közvetíthetnek egymásnak a lélekről és testről is. Hol többet, hol kevesebbet szintén egyénfüggő.
    De természetesen az is lehetséges indoklás például az akaratlagos jövőbe látásnál, hogy olyan összehangolt együttműködés kell hozzá a kisagy, a falilebenyek, a homloklebenyek és az agytörzs bizonyos részei között (az érzőkérgi rész bizonyos részeivel szintén), ami a legtöbb ember képességeit és idegrendszeri lehetőségeit meghaladja. Na ja, cáfolja aki tudja...:-):-) Esteleg "a doktor úr"?