• Balumann
    #61
    Azért, mert ez ugyanúgy misztikus magyarázat ha alaposabban végiggondolod. Hogyan lenne a lelkünk apróbb részecskékben, és nem mind1, hogy valami misztikus megfoghatatlan dolgot, vagy pedig valószínűtlenül apró részecskéket feltételezünk? :D (nameg megint a szokásos, hogy ki rendelkezik ezzel a lélekkel).

    Nincs ilyesmi, erre logikai úton is el lehet jutni. Mindenki a jelenben él, nem a múltban, attól vagy az aki vagy, hogy az agyad elraktározza és rendszeresen dolgozik rajta, mik történtek a múltban. Ha kicserélnék az agyunkat, onnantól kezdve én hinném azt, hogy te vagy. Egyébként meg ha nem működik az agyunk, ugyanúgy nem lenne tudatunk, mint egy darab kőnek. És ehhez lehet hozzátenni azt, amit tudunk az agy működéséről, a kapcsolatok (szinapszisok) kialakulásáról, hormonok és neurotranszmitterek szerepéről, a kortexek összehangoltságáról.
    A tudatunk az agyunkban jön létre, és addig van, amíg az agyunk működik.A betegségeit is tudjuk, az információk nem megfelelő irányulása pl. epileipsziát okoz (mozgásszervi kortexben is egyuttal, sokk, rángatózás, stb.).