• Balumann
    #48
    Nagyon sokáig én is így gondoltam, nemolyanrég még én is azzal érveltem (hol a kreacionizmus, hol a földönkívüliek jelenléte, hol akármi mellett), hogy lehetséges, hogy azért nem vesszük észre a dolgokat, mert túlságosan ragaszkodunk ahhoz, amiben hiszünk. De sajnos az igazság más, nem bezárt kapukról, és nem is arról van szó, hogy az elefánt melyik oldalán állsz, amikor pislog.
    Gyakori érv a tudományos álláspontok ellen, hogy még nem tudunk mindent, ezért akármi lehet, semmit nem szabad kizárni. Én ezzel nem tudok egyet érteni, igenis ki lehet zárni rengeteg dolgot, többek között azt is, hogy inteligencia általi teremtés eredménye lenne. Az egyik ok, hogy minden ami történik az univerzumban, determinisztikus, kvantumfizikában vannak még rejtélyes dolgok, de azok sem produkálnak teljesen váratlan, inteligenciára utaló jelenségeket.
    A világ keletkezésére több elmélet is van jelenleg is, meglepően mind olyanok, amik elfogadják az előtte lévő, bizonyított felfedezéseket, fizikai ill. kvantummechanikai törvényeket, és stb..

    Amíg mindezekről fogalmuk sem volt az embereknek, és még a villámlást meg hasonló természeti jelenségeket sem tudtak megmagyarázni törvényszerűségekkel, addig nyilvánvaló, hogy így magyarázták meg, szellemek, istenek, vagy Isten csinál mindent, mi pedig ezeket nem érthetjük. Tudjátok, mennyien ellenezték például az elektromosságot a kezdetekben, merthogy az már nem a "mi dolgunk", nem ismerhetjük? (mondjuk ez csak egy példa a végtelenből, hogy a hit, nem tudományos gondolkodás mód hogyan akadályozta a tudomány fejlődését).

    Ma már nem állja meg a helyét az, hogy még létezhet Isten, vagy lélek, nem, nem létezik, és ezzel a tudósok, és még sokan már talán több, mint 100 éve tisztában vannak vele. Rengeteg embernek az érdeke, hogy az emberek ne veszítsék el a hitüket (még ma is vannak, akik tökéletesen megélnek abból, hogy félrevezetik az embereket, könyveket írnak, előadásokat tartanak a hitről, földönkívüliek jelenlétéről, csoda gyógymódokról, vallási meggyőződéseikről). Állandó ellentéteket, feszültséget szül az eltérő vallási meggyőződés (holott egyiknek sincsen már értelme), a tudomány és hívő emberek között, és rengeteg embernek mossák át az agyát, hogy a tudomány milyen gonosz célokkal oktatja az embereket, hogy azok ne legyenek boldogok, meg tökömtudja. Hazugságok, nem is kicsit.

    Persze mindenki döntse el, hogy hinni, gondolkodni szeretne, vagy megtanulni előbb azt, amit már okos emberek felfedeztek.

    Tessék olvasni a critical biomass blogot (meg amik ott vannak még linkbe), többnyire érthetően írnak le számos érdekességet, és vitatkoznak a kreacionistákkal, cáfolva a hazugságaikat, elég egyértelműen.