• karesz6
    Szerintem a lélek léte alapvetően deffiníció kérdése ami ettől még nyitvahagyja azt a kérdést ahova az előző pár komment vezet Isten létét. Egy élőlény lelkét az én szemszögemből deffiniálhatjuk úgy is mint az agyban található adathalmaz (emlékek, képességek, emlékek közti keresési illetve döntési stratégiák öszessége). Végülis szerintem egy ember lelke/személyisége/akármilye (illetve szerintem a világon minden más is)leírható vagy létrehozható a matematika segítségével. Végeredményében szerintem az ember nem más mint egy rendkívül bonyolult számítógép egy elképesztően kifinomult szoftverrel. Élete során saját képességeit jellemző összetettségű modelleket alkot az őt körülvevő világról miközben ezek segítségével óriási mennyiségű adat (emlék) között keres amikből egyénre jellemző stratégiák alapján válogat majd ezekből az információkból egyénre jellemző logikai elemzés után döntéseket hoz.

Ezt pedig csak azért írom le mert a téma végső soron ide vezet. Meglepő de pont az sg fórum az ami afelé tolt el hogy ne merjek egyértelműen isten léte ellen kiállni. Azok a fórumok amik sokszor kialakulnak az sg cikkek alatt és az egyéb tudományos témájú sg fórumokról nem is beszélve egy konklúziót vonattak le velem. A világunk elképesztően összetett elegáns gyönyörű és minden klappol mindennel de olyan szinten amit mi emberek soha nem fogunk tudni megérteni. Minden pont ott van ahol lennie kell minden pont akkor és pont úgy történik ahogy annak történnie kell és az egész annyira koherens hogy abszurdnak tűnik még a feltételezés is sokszor hogy ez külső intelligens beavatkozás nélkül megtörténjen.