#80Nem olyen, mintha autót lopnál, mert tényleges fizikai tartalmat nem veszel el.
Az autó árában is benne van, hogy az is részben szellemi termék. Az is meg kellett tervezni.
Nem olyan, mintha ingyen mennél moziba, mert a moziknak fizetnie kell a saját költségeiket.
Szerinted a szofver fejlesztése alatt a programozó nem eszik, nem iszik, nem létezik evilági síkon?
Nem olyan, mintha ellopnád valakinek a faszán megírt programját, mert nem nyúlod le előle a hasznát.
Fizetés nélkül veszel igénybe egy szolgáltatást. Ez olyan, mint bliccelni közlekedési eszközön.
Nem néznéd meg. Letöltöd. Ebből senkinek, abszolút semmilyen kárt nem okozol. 3 éve torrentezek. Elötte se jártam moziba, azóta sem. Elötte sem néztem tévét, azóta sem. Senkinek nem lett semmilyen kiesésé abból, hogy elkezdtem, és lekapok ezt-azt.
Lásd fent. Nem fizetsz azért, amiért más dolgozott. Pont. Warezolós korszakoban sem értettem azokat, akik megideologizálták, hogy miért nem ér valakit kár.
Ha bliccelsz a tömegközledésen, akkor sincs közvetlen kár, de akkor is ingyen jutsz hozzá ahhoz, amiért más fizet. Nem fedezet a szolgáltatás amortizációs költségét.
Legközelebb kurvákat erőszakolsz meg mondván, hogy csak blicceltél?
Igen, én is warezoltam régen, de igen lightosan és mióta van állásom csak sorozatokat töltök le. Játékot és új filmet nem. Időm sincs rá.
Nekem inkább megérni fitzetni és minden updatet megkapni és nem szendveni a warezzal.