• MacropusRufus
    nos, nálunk a kormányunk és pártunk most akarja valahogy belerakni az internet előfizetésbe a jogdíjjakat. Már most is majdnem az összes adattárolóra van reprodukciós díj kivetve, tehát azon a cucc elvileg már nem illegális, teljesen mindegy hogyan jutottam hozzá. Viszont nálunk a letőltés szabad, csak a megosztás nem... felesleges a pánikot itten kelteni mindenkinek

lejjebb előhozta valaki azt, hogy azért töltenek le mert drága a film. Hát kérdem: nekem pl. az autó drága ezért feljogosítva érezhetem magam arra, hogy lopja egy autót? És ha bukok akkor meg hivatkozzak arra, hogy rablás ilyen drágán autót árulni??? Illetve hivatkozni hivatkozhatok, csak ez kutyát-macskát nem fog érdekleni.
    Nem kell szeretni a film árát, de azért az eléggé érdekes, hogy pl. én azt mondom, hogy nekem ez drága és inkább ellopom. Holnap majd a 5Ft-is fakanál is drága lesz valakinek. Rühellem az ilyen barom indokokat.
    Mondja azt, hogy ő nem fog soha fizetni filmért. De ilyen marha indokokat, hogy mert drága ezért ellopom. Egyébként meg nem drága. Amikor én kezdem 1997-ben na akkor drága volt. Akkor 8000-12000Ft volt 1 lemez és a béredhez viszonyított aránya sokkal-sokkal durvább volt mint most. Ma 1000Ft-ért lehet filmet venni, meg 500Ft-ért. Meg van 10ezerért is ez is igaz. De ha nincs pénzed akkor nem kell megvenni! De mindenestre nem illik hivatkozni arra, hogy azért lopom mert sztem drága.
    Ez nem megélhetési bűnözés, amit azért kell az embernek végeznie mert éhhen hal, hanem egy luxus, amit elve olyan emberek hajtanak végre akiknek van pénzük havi 2-3 DVD megvételére. Igaz nem 20-30 filmre, mert kb. ennyit tőltenek le.

Adat forgalom figyelés: a szolgáltató olyan szerződést köt a felhaszálnóval amilyet akar. Tehát ha ő akarja figyelni az adatoforgalmat és azt, hogy az hová irányúl, megteheti, elvégre a user csak ezzel a feltétellel veheti igénybe a szolgáltató rendszerét. Akinek meg ez nem tetszik az keres mást. Már ha fog találni, mert lehet, hogy az állam csak ezzel a feltétellel ad ki működési engedélyt az isp-k számára.

"mert senki sem rendelne 30Mbit-es csomagot. Internetezésre elég a tizede is."
    tévedés. FullHD-t próbálj nézni 3MB/sec... 30-is kevés neki. Hamarosan a videó megosztó oldalak is csak fullhd-ben ontják majd a szart. A legolcsób eldobható digicam is 1080p-ben veszi fel a filmet amt pistike fel fog tőlteni pl. a jutubra, s ezt 3Mb-en nem viszed át nézhető jel formájában... Régen volt már az amikor egy 1xü netezéshez elég volt a 1-3MB/sec...