• NEXUS6
    #145
    Most miért, ezt tényleg miért csinálod? Vazze!:(

    Hányszor írjam le ugyan azt?
    Galaxisok forgása - fail
    Világegyetem tágulása - fail (Olyan nincs hogy gyorsulva tágul ugyanis, robbantsál fel pl egy gázpalackot, vagy amit akarsz, érted ugye?).
    Űrszondák számított pályája - fail

    Mind olyan eset, ahol elvileg csak a tárgyak/testek tömegéből származó gravitációnak kéne hatni, de mindegyiknél van más is, vagy pedig a gravitáció nem úgy hat, ahogy gondoltuk. Így, vagy úgy, de a relativitás elmélet eredeti formájában, vagy csak önmagában nem elégséges a magyarázathoz.
    Persze lehet dobálózni sötét anyaggal/energiával akármivel, de ahogy elhangzott ez csak egy kifejezése a problémának. Csak az tükröződik, hogy a csillagászok tisztelik annyira Einsteint, hogy ne csak egy csúnya tapasztalati módosító tényezőt rakjanak bele a képletekbe, hanem új erőkről, meg egyéb szépséges dolgokról beszélnek.
    Ennek ellenére hosszútávon az lesz a vége, hogy bekerül egy módosító tényező, egy bazironda lambda, fi, nű vagy amit akarsz. Mégha ennek a jelentése esetleg egy teljesen új világot is takar esetleg, de a Relativitás elméletben csak ennyi fog megjelenni, mert az már nem az ő területe.