• torreadorz
    #136
    már megint hülyeséget beszélsz, de legalább azt nagypofával:

    "Nincsenek állandó fizikai törvények, ezt kéne belátni.

    A fizikai törvények állandók. Az őket leíró matematikai modellek változnak..."

    Akkor milyen fizikai törvényekről is beszélsz? Van valami amit nem tudsz leirni, nem tudsz rá modellt adni, akkor hol is van itt a törvény?

    Egyáltalán nincsenek fizikai törvények, fizikai jelenségek vannak, amiknek a müködésére megpróbálunk egy modellt adni. Ezután a modellt elnevezzük törvénynek, majd ha a modell szerint valami nem lehetséges, akkor kijelentjük hogy az lehetetlen...

    Aztán később rájönnek hogy a jelenség modellje szar, és máris lehetségessé válik az ami korábban lehetetlen volt. Ennyi a vége a dolognak ez már több tucatszor megtörtént a történelem során.

    A technikai fejlődés vége meg az amikor egyes emberek kitalálják hogy a jelenséget leiró modellek "törvények" és az szent és sérthetetlen. Innentől kezdve a tudomány vallássá válik, ahol a törvények nem megváltoztathatók akkor sem ha nyilvánvaló problémák merülnek fel.

    Jelenleg komoly problémák vannak a gyorsuló világegyetemmel, az elméletek nem tudják megmagyarázni. Helyette bejöttek az állandók, meg a sötét anyag... Amik valójában nem mások, mint annak a beismerése hogy az elméleteink szarok és nem illeszkednek a fizikai jelenségekre. Csak hát ilyet ma egy tudós nem mond, hanem addig pofozza az elméletét állandókkal meg sötét anyagokkal, amig az nem illeszkedik a jelenségre.

    A tudomány ma olyan, hogy minden élőlénynek maximum 4 lába lehet. Mert 2 lába van az embernek, 4 lába a kutyának és igy tovább. Ha meg jön a százlábú, akkor bevezetünk egy korrekciós tényezőt, aminek a segítségével a 100 lábúnak is csak 4 lába lesz. Mindenki örül, van egy tök jó elméletünk...

    Már előre félek hogy az unokáink mennyit fognak rajtunk röhögni (főleg a nagyképüségünkön, pont úgy ahogy mi röhögünk azokon a régi embereken akik szerint az ember 60km/h-nál nagyobb sebességnél meghal, meg hogy a repülő fizikai képtelenség)