• Molnibalage
    #125
    A probléma csak az hogy a fizikai törvényeink pont úgy változnak, ahogy megismerjük a világunkat. Egy időben azt is kiszámoltak az ismert aerodinamikai törvények alapján, hogy a dongó nem tud repülni. Csak erről neki nem szoltak...

    Tököm teli van ezzel az elbaszott idézettel, merthogy nem igaz. Nem tudták kiszámolni és most sem igazán tudnák, hogy a dongó szárnyain milyen erők ébrednek, talán csak a legfejlettebb numerikus szimulációs programokkal. Miért?

    1. A numerikus szimulációig lényegében szélcsatorna kísérletek vagy kisebb léptékű modelleket leszámítva nagyon korlátozott lehetőség volt számolgatásra.

    2. A numerikus szimulációhoz is kellenek bemenő paraméterek. Ehhez bizony meg kell határozni a szárny egyes fizikai paramétereit. Kimérte már valaha valaki pl. egy átlagos dongó szárny anyagának mechanikai paramétereit?

    BTW, több idézetben poszméh szerepel dongó helyett. Ez is mutatja, hogy kb. mennyire igaz. Semmennyire. Ez egy szólásmondás arra, hogy a sokan nem értik, hogy ez a valami hogyan tud repülni, mert furák a szemnek. Ennek viszont semmi köze az aerdoinamikához.

    Lásd X-35 vs. X-32. Az utóbbiról el sem hinné egy átlagember, hogy tud repülni, pedig de...

    Ez mint képzett áramlástechnikus mondom.

    Holnapután kijön egy újabb felfedezés vagy találnak egy részecskét ami gyorsabban halad a fénynél, és máris lehet újra gondolkodni hogy akkor hogyan is müködik a világunk. És máris át lesz alakitva a mostani képlet.

    Nincsenek állandó fizikai törvények, ezt kéne belátni.

    A fizikai törvények állandók. Az őket leíró matematikai modellek változnak...