• karesz6
    Azt mondja meg nekem valaki hogy mi értelme a setinek? Az elméletileg az idegenek kommunikációját igyekszik lehallgatni ha jól tudom rádióhullámokat vagy valami max fénysebeséggel terjedő információszállítót figyelve. Ha a végcél egy olyan fejlett civilizáció megtalálása ami képes kozmikus értelemben releváns távolságot megtenni akkor miért nem feltételezzük róluk hogy üzenetet is küldenek a fénynél gyorsabban? Szerintem ha egy űrhajót a fénynél gyorsabban tudnak mozgatni akkor feltételezhető hogy ugyanezt az információval is meg tudják tenni. Szerintem az ilyen módszerekkel történő információ továbbítás figyelése enyhén szólva naív dolog és nincs sok értelme ugyanis egy ilyen fejlett civilizáció szemszögéből szerintem ez a módszer nem igazán praktikus. Már a mars távolságában is problémát okozhat a real time irányítás. Vannak csoda tudósaink akik csoda elméleteket tudnak felállítani. Miért nem állítanak fel pár elméletet a fénynél gyorsabb információátadásra? Ha lesz köztük pár amit ha megvalósítani nem is tudunk de hallgatni igen sokkal hobb jelölt lenne mint a lézer vagy a rádió.