• NEXUS6
    #23
    Csak egy gond van ezzel az elmélettel, hogy a Fermi-paradoxonra nem ad választ! De ügyes próbálkozás, hogy az általános közhangulattal, meg valami régi tudományos kérdéssel összekapcsolva a srác megkapja a 15 világhírt, ami jár neki.

    És ki tudja, ha az amcsi kormányzat is magáévá teszi egy iszonyú jó indok, hogy miért kell még több pénzt elvonni az űrkutatástól. Tizta középkor már ami van, komolyan mondom!

    Szal, akkor mi a válasz arra, hogy hol vannak az idegenek jelei? Mindenki nem lapulhat!
    Mellesleg az elméletet kicsit tovább víve, az univerzumnak harsognia kéne, a szélsőséges civilizációk propaganda adásaitól, özönlenie kéne az űrből a nagy megváltókat hirdető vidám-vasárnap-délelőtti shóknak.

    Láccik, hogy az emberke nincs tisztába az elnyomás technikájával, nem az az elnyomás, ha minden emberke mögött egy zsaru áll, hanem ha a pógárok már egymást nyomják föl teljesen jóhiszeműen. De idáig eljutni, ahhoz kel a propaganda.

    Amúgy miért akarnák teljesen elpusztítani az emberiséget az elnyomó idegenek, ha a földi erőforrásokra vágynak? Az ember is erőforrás!

    Én azért hiszek abban, hogy ha nem is tök faxa a univerzum ami körülöttünk van, de nem csak a szupergecik, meg a szupernyuszik élik túl.

    Azért a nonfiction ufós irodalomban elég kézzelfogható magyarázatot adnak a Fermi-paradoxonra. Létezik valami laza közösség, de ők inkább védik a kis civilizációkat nem avatkoznak be, és persze vannak a gecik is.
    De csak ha eléri a civilizáció azt a szintet, hogy egy bolygó egyöntetűen képes kifelé kommunikálni, akkor foglalkoznak vele. Nem állnak senki pártjára helyi ügyekben.