• mcganyol
    #110
    kicsit idióta irányba mentek el ezek a viták.
    a cikk arról próbált szólni, hogy szándékosan ne adjunk arról jelt, hogy nálunk valami magasabb szintű életforma létrejött.
    - Ennek SEMMI köze az erőforrásokhoz. ugyanis a Föld LÁTSZIK. szóval egy olyan faj aki pl vizet keres és mi beleesünk a szórásba az meg fog minket találni és ez ellen nem lehet mit tenni "rádiócsenddel".
    - Ha az ember vagy az élőlények számukra valamilyen furcsa módon már maga az erőforrás, akkor sem a kiirtás, sokkal inkább a tenyésztés/kihasználás a vélhető út, ahogy mi is tesszük ezt a haszonállatokkal.
    - Ha az ember számukra veszélyes, vagy káros tevékenységet folytat akkor jön csak a kiirtás. mint ahogy mi is tennénk egy darázsfészekkel pl.

    Alapvetően sokkal reálisabb forgatókönyv a semleges idegenek jelenléte, mint a rosszfiús meg a technológiákat átadó segítő lényeké. Miért olyan elképzelhetetlen, hogy idejönnek bányászni, mi tátjuk a szánkat, ők meg pont le se sz@rnak minket?
    amikor az európaiak meghódították amerikát érdekelte őket az ékszerteknős? nem? pedig ott élt.

    Mi sem veszünk észre olyan lényeket amik ránk nézve nem fenyegetés és nagyon nem egy szinten vannak velünk. igazából az sem érdekel, hogy élnek-e vagy halnak. (ha megyek 130al az autópályán nyáron, kinyírok több száz rovart de pont észre sem veszem/nem érdekel, illetve abszolút nem az a célom hogy kinyírjam őket, hanem hogy elmenjek a-ból b-be, ők a járulékos veszteség)

    Különben meg az indiánok csendben voltak, mégis megszívták :)