Hát szerintem a két legfontosabb dolog 1, Nincs benne mozgo alkatrész, 2. Nem Win oprendszere van - az utóbbi főleg azért mert abszolút látszik, hogy a windows mire van kitalálva és az iOS mire van kitalálva. Én már a winmo mobilt sem értettem, sőt amikor használni kellett frászt kaptam tőle, tehát a tableten sem szeretnék egy nem tablet oprendszert látni. - gondolom más se ezért van ott a winmo részesedése ahol. Ilyen szempontból okosan csinálta Ms hogy az új Win 7 Mobil az már teljesen más mint az asztali.
Ezen kívül ami miatt én pl egyébb 50-60e forintos kínai gyártmányokat nem vettem meg (pedig kipróbáltam egynémelyiket), az az, hogy némelyik kurvavastag és rohadtnehéz, de járt nálam olyan is ami elment volna vékonyságra és súlyra de a kijelzője minimális döntés után már alig látszott, utcán kis napfényben szintén. Volt olyan aminek a sebessége a béka segge alatt volt, a görgetés röcögött, egy pdf betöltése majd egy percig tartott. Az akkumuláto ideje egynémelyiknek 2-3 óra volt ami nonszensz.
Tehát én ezekkel kapcsolatban arra a megállapításra jutottam, hogy nem véletlenül olcsóbbak, hanem annyival kevesebbet is tudnak. A közvetlen (márkás) konkurencia meg egy fityinggel sem kerül kevesebbe (sőt általában drágább).
Egész idáig azt hittem, hogy olcsóbban is meg lehet úszni ezt a kérdést, de max. akkor tudom ha most az ipad2 terjedésével az 1-nek az ára jelentősen esik a használt piacon. Ha meg felmérgelem magam akkor úgyis elmegyek a legközelebbi akármelyik boltba ahol lehet egy ipad2-t kapni és megveszem. (Ha addigra sem lesz olyan konkurencia amit szerintem a helyére lehet tenni)